Svédország-FranciaországFrancia támadásokkal kezdődött a másik meccs, Benzema, majd Ribéry is riogatott lövéssel, majd a svédek is veszélyeztettek néhányszor: Toivonen előtt nyílt néhány lehetőség, de az első félidőben nem született gól.

 

Szünet után a csereként beállt Wilhelmsson pályára lépése felpörgette a svéd csapatot, a szélső rendre veszélyesen került a francia védelem mögé. Az 54. percben egy parádés gólt láthattak a nézők, Zlatan Ibrahimovic klasszis mozdulattal zúdított félfordulattal a kapuba (Videó itt!).

Bár a gól után felpörögtek a franciák is, a svédek lényegesen veszélyesebbek voltak, Wilhemssont továbbra sem tudták tartani, Larsson, és Mellberg is könnyen betalálhatott volna. A találkozó végén már nagyon szorítottak a franciák, de mindig akadt egy önfeláldozó svéd védő, aki belelépett a lövésekbe. A hosszabbításban egy svéd kontra végén egy kapufáról levágódó labdát Larsson bombázott a léc alá, ezzel a svédek 2-0-ra verték a végül a csoportból továbblépő francia válogatottat. (FOTÓK: UEFA.COM)

Svédország – Franciaország 2-0 (Ibrahimovic 54., Larsson 91.)

 

 

{module forrás: pepsifoci|none}