Anglia-UkrajnaÓvatos Anglia, lelkes, de pontatlan Ukrajna – így telt a Kassai Viktor sípszavára elrajtoló első félidő nagyjából, a britek – Rooney visszatérése ide vagy oda – az első 25 percben a kaput sem nagyon próbálták meg eltalálni, az ukránok hétszer is – sikertelenül.

Aztán a 28. percben előbb a debütáló manchesteri csatár fejesében volt benne a gól, két minutummal később pedig Jarmolenko lövését ütötte ki Hart, de maradt a 0-0.

A fordulás után egy komoly kapushibát követően aztán megszerezte a vezetést Anglia: a 48. percben Gerrard jobboldali beadását elnézte Pjatov, „elslisszolt” a labda a kezei között, Rooney pedig egy lépésről az üres kapuba bólintott (Videó itt!).

Közben a svédek is vezetést szereztek a franciák ellen, így a szigetországiak nyugodtabban futballozhattak, de ez majdnem meg is bosszulta magát: a 61. percben előbb Milevskiy fejelt (lesről) kis híján gólt, egy percre rá pedig sajnos jött az Eb eddigi talán leglátványosabb játékvezetői tévedése, amelynek eredményeként Ukrajna hiába rúgott gólt (Részletek az esetről videóval itt!), nem tudott egyenlíteni.

És nem tudott egyenlíteni a hátralévő időben sem, így Anglia 1-0-ra nyert és csoportlesőként jutott a legjobb nyolc közé, ahol Olaszország lesz az ellenfele.

Anglia – Ukrajna 1-0 (Rooney 48)

 

 

{module forrás: pepsifoci|none}