a-jo-pap-is-holtig-tanul-esszeiro-palyazatA Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus esszéíró pályázatot hirdet a felnőttképzésben részvevő 50+ korosztály számára. A pályázat célja, a dolgozatokon keresztül bemutatni a felnőttkori/időskori tanulás életminőség alakító hatását, a tanulás hozta változásokat, segítse a hasznosítható tapasztalatok átadását.

 

A pályázat beérkezésének határideje: 2012. szeptember 14.

A pályázó írásában fejtse ki a tanulásra indító okokat, a döntés hátterét, miért éppen a választott képzésben vesz/vett részt. Döntését hogyan fogadta a család, a barátok, szűkebb és tágabb környezete? A tanulás folyamán kapott-e és milyen segítséget a családtól (unokáktól), a képzési helytől vagy máshonnan? Mennyiben és miben változott meg addigi életritmusa, életvitele? Miben voltak nehézségei és hogyan sikerült fölülemelkedni ezeken? Milyen új kapcsolatok születtek a tanulás során, ezek csak a tanulásra vonatkoznak? Hogyan ítéli meg a tanárok, előadók és az 50+ korosztály viszonyát, kapcsolatát, milyenek az elvárások, mennyire lehet megfelelni ezeknek? Milyen a képzésben résztvevő idősebb és fiatalabb korosztály kapcsolata, milyen módon segíthetik egymást a tanulásban?

Miért tartja fontosnak, hogy képzésben vegyen/vett részt, mennyiben változtatta meg az életét? Milyen további tervei vannak a tanulással kapcsolatban vagy a tanulás hatására?
Miért ajánlja korosztályának a tanulást és milyen mások számára is hasznosítható tanácsokat adna át a tanulás megkezdése, a döntés előtt? Az időskori tanulással kapcsolatosan milyen elképzeléseket továbbítana a döntéshozók felé?


Miben látja társadalmi fontosságát az időskori tanulásnak?

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus – együttműködő partnereivel – díjazza a kuratórium által legkiválóbbnak ítélt pályamunkákat: megjelenésüket a SZÍN Közösségi Művelődés c. folyóiratában biztosítja, illetve a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus honlapján.

A pályázatok beadására vonatkozó tudnivalók:
Terjedelem: A/4-es méret, minimum 2 oldal, maximum 6 oldal
A pályázaton szerepeljen a név, cím, elérhetőség: telefon, e-mail

A pályázattal kapcsolatos információkért Tóth Erzsébet Koordinációs osztályvezetőhöz fordulhatnak: tothe@mmikl.hu , +36-30-606-8366

A pályázat beérkezésének határideje: 2012. szeptember 14.

A pályázatokat elsősorban elektronikus úton várjuk az alábbi címen
tothe@mmikl.hu

Postai cím:
Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus
1011 Budapest, Corvin tér 8.
(Postai küldés esetén a borítékra írják rá: A jó pap is holtig tanul)

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus honlapja: www.mmikl.hu

 

{module Forrás: sff}