Testben lÉlek FotópályázatÉp Testben Ép Lélek, Ép Lélekkel Ép Test! fotópályázatot hirdet a Lelkes Tornastúdió és a Lehetőségek Háza Közösség.

 

Határidő: 2012. szeptember 16.

Pályázat témája:
A pályázók olyan saját készítésű képekkel indulhatnak, amelyek hangulata kifejezi az egészséges embert, annak mind testi, mind lelki épségét, harmóniáját. A kiállítással egybekötött fotópályázat a most induló Testben lÉlek Program beharangozó eseménye. A Program célja az egészségnek, annak fizikai, lelki és szellemi egységének a fókuszba állítása. A fotópályázat képeihez beküldött leírásokat, illetve a kiállított képeket a Lelkes Tornastúdió, a Lehetőségek Háza és az MMM Magazin fogja felhasználni, többek között a Testben lÉlek rovatban, illetve a Program kiadványaiban, valamint a pályázatkiírók honlapjain.

 

Pályázati feltételek:
A Pályázaton részt vehet minden amatőr és hivatásos fotográfus. Pályázni alkotónként maximum 3 képpel lehet, amelyeknek szerzői jogával alanyi jogon korlátozás nélkül rendelkezik a Pályázó. A Pályázóknak nevezési díjat nem kell fizetni. A beérkezett képeket és a Pályázó adatait harmadik félnek nem adjuk át.

A Pályázaton való részvétel feltétele, hogy a Pályázó elfogadja a nevezési és részvételi feltételeket és regisztrálja magát a www.lehetosegekhaza.hu weboldalon. A regisztrációs lap kitöltésével és a képek feltöltésével a Pályázó automatikusan tudomásul veszi és elfogadja a nevezési és részvételi feltételeket.

Technikai feltételek:
A kép felbontása legalább 2 MP, JPG formátumú legyen. A megadott méret egyaránt vonatkozik a digitálisan, illetve az analóg módon készített, majd digitalizált képekre!
A pályázati képeknél utómunkák megengedettek, ez magába foglalja még a manipulatív képek készítését is, ugyanakkor fantáziakép nem pályázhat! A lényeg a természetes egészség és harmónia megragadása és kifejezése.

A pályázaton való részvétel módja:
A Pályázaton való részvétel feltétele, hogy a Pályázó elfogadja a nevezési és részvételi feltételeket és regisztrálja magát a www.lehetosegekhaza.hu weboldalon 2012. szeptember 1. és 16. között. A regisztráció során lehet a kép(ek)et és a hozzá(juk) tartozó rövid leírás(oka)t feltölteni, illetve beküldeni.

Leírás:
A Pályázók minden egyes feltöltött fotónak adnak egy címet és egy rövid, (szóköz nélkül számított) maximum 1 000 karakteres leírást csatolnak hozzá, amelyet szintén a regisztráció során kell feltölteni. A leírás elmagyarázza, hogyan szimbolizálja a fotó az egészséges embert, annak mind testi, mind lelki épségét, harmóniáját, valamint a pályázók leírnak benne egy-egy gondolatot arról, hogy szerintük mi fontos ahhoz, hogy az ember testi-lelki-szellemi épségét és harmóniáját megtalálja és fenntartsa!

A leírásokat az MMM Magazin Testben lÉlek rovatának cikksorozatában való felhasználása céljából kérjük. Az írások a testnek, a léleknek és a szellemnek az egészség- és a harmónia megőrzésében betöltött szerepét fogják bemutatni a nem szakemberek gondolataival.
A pályázati oldalon a regisztráció 2012. szeptember 1-től aktív, azaz ettől az időponttól kezdődően 2012. szeptember 16. 24 óráig lehet regisztrálni és a képeket valamint a leírásokat feltölteni.

A pályaművek elbírálása és díjazás:
Szeretnénk, ha a Testben lÉlek Programról minél többen hallanának, s a képeket minél többen láthatnák és élvezhetnék. Így a szakmai zsűri három díjazottja mellett lesz egy közönségdíjas képkészítő is, amely díjat a Facebook használók ítélhetik oda a fotó alkotójának.

Nem az oldalunkat kell lájkolni! – de ha valakinek tetszik és megteszi, akkor köszönjük -, hanem a képeket, amelyek tetszenek! Így a döntést ősszel a közönség és egy szakmai zsűri hozza majd meg. A képek zsűrizését az MMM Magazin, a Lelkes Tornastúdió és az Esélyek és Lehetőségek Kft. által felkért szakmai zsűri végzi, a döntés ellen fellebbezni nem lehet.

Díjak:
Első helyezett és a közönségdíjas: kap egy tornabérletet (10+1 alkalmas) a Lelkes Tornastúdióba, egy kineziológiai érzelmi stresszoldást (a harmónia jegyében) és egy egyéves előfizetést az MMM Magazinra.

Második helyezett: a Lelkes Tornastúdióba egy tornabérletet (5+1 alkalmas) és egy kineziológiai érzelmi stresszoldást (a harmónia jegyében) kap.

Harmadik helyezett: Egy 50 perces csoportos edzést (alakformáló vagy gerinc) a Lelkes Tornastúdióba és egy kineziológiai érzelmi stresszoldást (a harmónia jegyében) kap.

A Pályázat kiírói kiállítást szerveznek a pályamunkákból. A díjazott alkotások mellett további képeket is kiállítunk. A fotókiállítás ünnepélyes megnyitója október 13-án lesz. A képek a kiállításon, illetve 2012 novemberében a Testben lÉlek Konferencián lesznek megtekinthetők.

Szavazás menete és a nyeremények:
Szavazatokat 2012. szeptember 18. és október 7. éjfél között a Facebook oldalunkon lehet leadni, a képek lájkolásával, azaz a képek alatt található “Tetszik”/”Like” gomb megnyomásával.

A pályamunkák elérhetőek és a szavazatok leadhatók 2012. szeptember 18-tól a www.facebook.com/LehetosegekHaza képgalériájában.

A szavazók között kisorsolunk 2 db tornabérletet (5+1 alkalmas) a Lelkes Tornastúdióba, 2 db kineziológiai érzelmi stresszoldást (a harmónia jegyében) és 2 db egyéves előfizetést az MMM Magazinra.

Egy szavazó egyszerre több képre is szavazhat, azonban szavazatainak számától függetlenül, minden érvényesen szavazó csak egyszer vesz részt a sorsoláson.

A sorsolásra illetve a díjátadásra a kiállítás megnyitóján a Lelkes Tornastúdióban, 2012. október 13-án (amikor is a Tornastúdió 9. születésnapját is ünnepeljük) 14.00 órai kezdettel közjegyző és a sajtó jelenlétében kerül sor. A kiállított képek beküldői meghívót kapnak a legjobb pályaművekből készült kiállítás megnyitójára.

A Pályázat támogatói:
Médiatámogatónk: MMM Magazin
A Magazin azzal a céllal született 2010-ben, hogy a mai bulvárral telített piacon, a „laikus” fogyasztók igényes cikkek sora által, elérhető áron tájékozódhassanak termékekről, szolgáltatásokról, érdekes, aktuális kérdésekről, azaz legfőbb célja, hogy szórakoztasson, ismereteket közöljön. Teszi mindezt tárgyilagos, de szórakoztató formában, azaz Mindenről Mindenkinek Másképp. www.mmmonline.hu

Online Támogatónk: Pixelhuszár
Keresőoptimalizált honlapok készítője. A Pixelhuszár mottója, hogy az ügyfél igényes, profi, könnyen kezelhető és hatékony honlapot kapjon. Az elmúlt évtizedben több, mint 150 weboldalt készítettünk, 4800 órán át rajzoltunk honlapterveket vagy programoztunk weboldalakat és évente, több mint egymillió ember nézi meg azokat az oldalakat, amelyeket mi készítettünk. www.pixelhuszar.hu

Jogok és kötelezettségek:
A Pályázó a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a nevezési és részvételi
feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a Pályázatot kiírók (Lelkes Judit Tornastúdió és a Lehetőségek Háza Közösség, amelyet az Esélyek és Lehetőségek Kft. képvisel jogilag) a Pályázattal és kiállítással, illetve a Testben lÉlek Programmal kapcsolatos publikációkban képeiket térítésmentesen használják, akár a Pályázat és a kiállítás zárása után is. Továbbá a Pályázatot kiíró Felek fenntartják maguknak a jogot, hogy a kiállított fotókat saját kiadványaikban, illetve a honlapjaikon külön díjazás nélkül felhasználják.

Ugyanakkor a Pályázatot kiírók tiszteletben tartják, hogy nem rendelkeznek korlátlan felhasználási joggal a pályamunkákat illetően, így a pályamunkáknak a Pályázatban kikötöttől eltérő felhasználása esetén a Pályázatot kiírók kötelezik magukat a Pályázó írásos engedélyének előzetes beszerzésére.

A Pályázó a regisztrációval és a kép beküldésével elfogadja azon feltételeket, miszerint a pályázaton csak saját és első felhasználásúnak minősülő fotóval vesz részt. A Pályázaton való indulással szerzői jogdíj őket a Pályázaton résztvevő fotókkal kapcsolatban a Pályázat kiíróitól és a Pályázat támogatóitól nem illeti meg.

A Pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a Pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A Pályázónak a zsűri esetleges kérésére az eredeti file-t be kell mutatnia. A Pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a Zsűri tudomására kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, akkor a Pályázat kiíróinak joguk van a kérdéses kép azonnali kizárására.

A Pályázó a regisztrációval vállalja, hogy a díjazott pályamunkák, nagyméretű nagyítás létrehozására alkalmas formátumát (megfelelő méretű eredeti digitális fájl) a kiállítás létrehozása érdekében, 2012. október 8-ai értesítést követően a Pályázat lebonyolítójának 2012. október 11-ig elektronikusan átadja. Jelen feltétel nem teljesítése a Pályázatból történő kizárást vonja maga után.

A Pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez, nevének és a képek címének valamint a hozzájuk tartozó leírásnak a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.

A Zsűri tagjai, hozzátartozóik, a Lelkes Tornastúdió, az Esélyek és Lehetőségek Kft., az Altri Valori Lapkiadó Kft. és a Pixelhuszár alkalmazottai, valamint hozzátartozóik nem nyújthatnak be pályázatot és nem szavazhatnak a pályamunkákra.

A Fotópályázat a Lelkes Tornastúdió és az Esélyek és Lehetőségek Kft. (Felek) közös projektje. A Felek által megkötött együttműködési szerződés alapján az esemény lebonyolítója az Esélyek és Lehetőségek Kft.

A fotópályázattal kapcsolatos kérdéseket a palyazat@lehetosegekhaza.hu e-mail címre lehet nekünk elküldeni!

További információ található a www.lelkestorna.hu és a www.lehetosegekhaza.hu honlapokon.

 

{module Forrás: sff}