NovellaversenyAz ősz beköszöntével nem csak az újabb iskolaév, hanem a Mondocon csapata is tárt karokkal vár titeket, hogy ismét leporolhassátok a klaviatúrát. Tintaálmaitok újfent formát ölthetnek, a rendezvény ismételten lehetőséget nyújt az írni vágyók táborának, hogy megmutathassák magukat és értékes nyereményekkel gazdagodhassanak.

A trendnek hódolva, a verseny témája a steampunk lesz (a toposz csupán opcionális, akár a ribonukleinsavról vagy a recepcióesztétikáról is írhattok). A versenyen akárki indulhat életkori és lakóhelyi megkötés nélkül.

 

A határidő: 2012. szeptember 30.

Kérjük, olvassátok át az alábbi szabályokat, és tartsátok is be őket! Ezek figyelmen kívül hagyása kizárást von maga után!

A kategórián belül összesen egy írással nevezhettek. Az írások hossza maximum 20 000 karakter lehet (szóközökkel). Ezekből kerül majd ki a zsűri által meghatározott legjobb öt novella, majd egy első helyezett és egy közönségdíjas.

A díjazottakat első kézből a rendezvényt záró eredményhirdetés keretein belül tudhatjátok meg. Valamint egy beszélgetésre is meginvitálnánk a kedves résztvevőket, illetve érdeklődőket az összejövetel folyamán. Itt a legjobb öt művet beküldő íróval való beszélgetés mellett kötetlen társalgásra, firkászi eszmecserére is lehetőséget biztosítunk.

A határidő: 2012. 09. 30., éjfél

Egy szerző összesen egy pályaművel nevezhet. Ugyan lehetőség van arra, hogy egy művet többen, közösen írjatok, viszont nem áll módunkban több ajándékot adni, így nektek kell osztoznotok az egy emberes csomagon.

A műveknek magyar nyelven, a magyar nyelv helyesírását és nyelvtani szabályait követve kell elkészülniük. De ha nem latin betűs kifejezéseket használsz, akkor vagy a Magyar Tudományos Akadémia szabályai szerintit, vagy a Hepburn-átírást alkalmazd. Mindkettőt elfogadjuk, ám az írásodon belül légy következetes. Műved ne legyen vulgáris, a köz- vagy jó ízlést sértő.

A nevezés menete

A honlapon található „Regisztráció” almenüpontra kattintva érheted el a feltöltési felületet, ahova valós adatokat feltüntetve küldheted be a pályaművedet. Az írásokat .doc kiterjesztéssel töltsd fel a megadott helyre, a dokumentum címében pedig a polgári neved és a történet címe szerepeljen az alábbi példa alapján:

Szabo_Krisztian_Harom_Gracia.doc

A regisztrációkor kérjük, hogy a Név rubrikába a polgári neved add meg! Ennek hiányában ki fogunk zárni a versenyből!

A történetnek a nevező saját szellemi termékének kell lennie, valamint újnak, még nem publikáltnak. Az internet is számít.

Ha a mű egy része vagy teljes egésze plágium, az azonnali kizárást von maga után!

Ha ezeket az alapvető szabályokat megszeged, a történetedet kizárhatjuk a versenyből. Tehát, ha egy pályamű helyesírása nagyon gyenge, akkor nem fog a zsűri elé kerülni.

A verseny támogatóinak listáját majd később, a honlapon találhatjátok!

A pályázattal kapcsolatos kérdéseidet a fanfic@mondocon.hu címre vagy a megfelelő fórumtopikban tehetitek fel.

Abban az esetben, ha a nevezések nem érnek el egy bizonyos számot, a verseny érdeklődés hiányában elmarad.

A pályázat honlapja

 

{module Forrás: sff}