Elhalaszthatják a jövőre esedékes pedagógus-életpályamodell bevezetését az IMF követelési listájára hivatkozva – írja a Népszava.

 

Orbán Viktor miniszterelnök a Liga Szakszervezetek ülésén azt állította, hogy „előkelő helyen” szerepel az IMF listáján a pedagógus-életpályamodell bevezetésének elhalasztása. A Népszavának Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke megerősítette az információt, az oktatási államtitkárságon ugyanakkor a lap szerint nem tudnak a halasztásról.

Az év elején ismertetett Széll Kálmán Terv 2.0 szerint viszont lehetséges, hogy csak 2014 januárjától vezetik be az életpályamodellt, ha a feltételek nem adottak. Matolcsy György is kijelentette korábban, hogy a gazdasági helyzethez igazítják a bevezetést, ezt pedig mindezidáig senki nem cáfolta.

A PDSZ elnöke attól tart, hogy ha meg is valósul a béremelés, addig fog húzódni, míg évek múltán már nem sokat fog érni a többletbér, hiszen a „versenyszféra már most elmegy mellette”.

Eközben kinevezték az állami fenntartásba vont önkormányzati iskolákat irányító Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökét, Marekné Pintér Arankát, aki 2012 májusában az intézmények átadás-átvételét irányító miniszteri biztos lett.

 

{module Forrás: edupress}