A budapesti Szépművészeti Múzeum idén is meghirdeti egyiptomi levelező vetélkedőjét az általános iskolák 5.-8. osztályos (10-14 éves) diákjai számára. Olyan csoportok vagy szakkörök jelentkezését várjuk, amelyek létszáma legfeljebb 10 fő.

Nevezés határideje: október 15.

Nevezési díj nincs.

A vetélkedő célja, hogy a résztvevők minél teljesebb képet nyerjenek az ókori egyiptomi kultúráról, megismerjék annak tárgyi emlékeit és szellemi kultúráját. Az idei vetélkedőben a domborművek és az agyagművesség áll a középpontban.

A korábbiakhoz hasonlóan a 3 feladatsort gyermekek kalandjairól szóló történetek vezetik be, utána tesztfeladatok, irodalmi, kézműves és rajzos feladatok következnek. A csapatok munkáját kislexikonnal és virtuális kiállítással segítjük. A feladatok és segédanyagok az interneten lesznek elérhetők. A beküldött megoldások alapján dől el, melyik csapatokat hívjuk meg a Szépművészeti Múzeumban megrendezésre kerülő döntőre.

A döntő nyilvános, és 2013 májusában kerül megrendezésre.

A résztvevők nemcsak az iskolai tananyagnál mélyebb szinten tesznek szert az ókori egyiptomi kultúra átfogó ismeretére, hanem a feladatokon keresztül Egyiptomi Gyűjteményünket is játszva ismerhetik meg.

Honlap: www.szepmuveszeti.hu/szepmuhely/palyazatok
További információ dr. Győry Hedvignél
E-mail: gyory@szepmuveszeti.hu
Tel.: 428-2078

{module Forrás: sff}