A verseny négy országban kerül meghirdetésre: Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon. A verseny témáját a következő városok képezik: Kłodzko, Brno, Bratislava és Budapest. A szabályok minden ország nyelvén elérhetőek. Az adott nyelvi verzió minden ország számára kötelező.

 

A novella beküldési határideje 2013. március 15.

1. A „Kłodzko 2016″ Kulturális Intézet (a továbbiakban a szervező) a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával versenyt hirdet a Narraton V4 Tournee projekt keretén belül a két legjobb, Budapesthez kapcsolódó novella megírására. A verseny eredeti mottója: Idegen a városomban

2. A novella nem lehet hosszabb 3 szabványoldalnál (1800 leütés/oldal) és *.doc, *.docx, *.rtf, *.odt vagy *.txt formátumban kell lennie. A novella beküldési határideje 2013. március 15. a narratonv4@gmail.com e-mail címre.

3. A versenyben bárki részt vehet nemre, korra, nemzetre, politikai beállítottságra és hitre való tekintet nélkül. Eredeti alkotásokat várunk, és a novella nyelve a magyar kell hogy legyen (fordításokat nem fogadunk el).

Hirdetés

4. A szövegeket keresztnévvel és vezetéknévvel aláírva fogadjuk el. Kérjük, az e-mailhez szintén csatolják az elérhetőségeiket (állandó lakhely címe, e-mail cím és telefonszám).

5. A versenyben való részvétellel a szerző elfogadja a verseny feltételeit.

6. A mű versenybe való elküldésével a résztvevő igazolja szerzőségét, továbbá azt is, hogy a mű jogi hibáktól mentes és hogy harmadik személyek szerzői joga megsértése esetén anyagi felelősséget vállal.

7. Azokat a munkákat, melyek nem teljesítik a fenti feltételeket, nem fogadjuk el a versenybe.

8. A verseny zsűrije azokat az elbeszéléseket fogja díjazni, melyek elsősorban eredetiek és megfelelő irodalmi szintet érnek el. Továbbá, hogy a versenyzők hogyan közelítik meg a Budapest – egyedülálló város/hely témáját, melyben összeolvadnak a hagyományos, helyi elemek az újakkal, ismeretlenekkel és idegenekkel.

9. A két legjobb elbeszélés szerzője (a zsűri által kiválasztottak) egyenként bruttó 800 zloty honoráriumot (szerződés keretén belül) kap (az adózást a nyertesek önállóan intézik). A győztes elbeszélés honoráriuma a szerzői jogokért járó díjként kerül kifizetésre (az engedély sem időben sem helyileg nem korlátozott) ami – a megkötött szerződés keretén és a kifizetett honorárium keretén belül – a szerző beleegyezését jelenti a szöveg nyomtatott és elektronikus formában való megjelentetésére a „Kłodzko 2016” és Narraton V4 Tournee weboldalán.

10. A két legjobb szerző kihirdetésére 2013. március 30-án kerül sor a www.narratontournee.eu weboldalon. A nyerteseket telefonon vagy e-mailben értesítjük.

11. A két legjobb elbeszélés szerzője meghívást kap arra a 2013. májusában Budapesten megrendezendő irodalmi találkozóra, mely a teljes verseny összefoglalója lesz. A szervező állni fogja a két győztes elbeszélés szerzője részére az előre igazolt utazási költségeket Budapestre és a szállás költségeit.

12. A szervező a döntés nem meghozatalára a jogát fenntartja.
Projektvezető:
Lengyelország: Samorządowa instytucja kultury Kłodzko 2016
Partnerek:
Csehország: Nakladatelství a kulturní agentura Větrné mlýny
Szlovákia: OZ literarnyklub.sk
Magyarország: Magvető Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.
A projekt a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően valósul meg.

 

{module Forrás: sff}