Bár diák vagy és még nem rendelkezel adód 1%-ával, mégis van arra mód, hogy már most segíts rászoruló embertársaidon. Nemes célú kampányunk népszerűsítésével, sőt saját közreműködéseddel te is segíthetsz rászoruló embereken, de még a saját iskoládnak nyújtott támogatást is elősegítheted.

 

A Magyarországi Evangélikus Egyház által meghirdetett „Tedd teljessé a mosolyt!” című 1%-os kampány Facebook oldalán, a www.facebook.com/teljesmosoly oldalon február elsején elkezdtük az elveszett 1%-okat keresni.

Határidő: 2013. április 10.

Ezek a kis 1%-ok különböző helyekről (egy kosár mélyéről, fa tetejéről, a padlásról, egy játszótérről… stb.) kerültek elő, mindenki nagy örömére és így csökkent az elveszett 1%-ok száma. De még mindig sok elkallódott 1% rejtőzik valahol: felnőttek zsebében, íróasztalok fiókjaiban és még ki tudja hol és merre. De ha végleg elvesznek, nem tudnak hasznára válni az embereknek.

 

Szerinted hol rejtőzhetnek még?

Egy maximum 90 másodperces videofilmben jelenítsd meg az 1%-okat valamilyen „elveszett vagy épp megkerült” élethelyzetben.
Facebookos fotóinkhoz hasonlóan, meséld el azt, hogyan vesztek el, hogyan kerültek meg, hol voltak, mit csináltak addig, amíg nem kerültek meg és mire lehet majd őket használni a jövőben.
Egy-egy filmben lehet egy 1% szereplő, de több is szerepelhet, és akár együtt is történhet velük valami, létrehozhatnak valami embereket segítő dolgot.

A figurákat neked kell elkészítened, az ábrázolást az alkotóra vagy alkotókra bízzuk. Lehet gyurmából, mézeskalácsból, rongyból, bábokból, sőt saját magatok is alakíthatjátok az 1%-ot, jelmezekbe öltözve.

Az egyénileg vagy csoportosan készített videofilmeket 2013. április 10-ig kellene feltölteni a Youtube.com oldalára és
a videó DVD-jét pedig postai úton is el kellene küldeni az alábbi címre:
Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, Nevelési és Oktatási Osztály, Varga Márta részére, 1085-Budapest, Üllői út 24.
Jelige: teljesmosoly-videó

Kreatív csapatunk értékeli pályaműveiteket és az első 5 legjobb videó felkerülne a www.facebook.com/teljesmosoly oldalra.

A legeslegjobbnak ítélt alkotást pedig tízezer forint értékű, a Luther Kiadónál levásárolható könyvutalvánnyal díjazzuk!

{module Forrás: sff}