Országos rajzpályázatot hirdetünk általános és középiskolások számára a fenti címmel: Milyen világban szeretnél élni? A mai társadalmunkat az alábbi statisztikák jellemzik:

•       Hazánkban évente kb. 450.000 bűncselekményről van tudomásunk.
•       Magyarországon legalább 400.000 nő, és a hozzájuk tartozó gyermek szenved el bántalmazást minden évben.
•       A vágóhidakon hazánkban évente kb. 87.000 szarvasmarhát pusztítanak el, sertésből kb. 3,7 milliót vágnak le, baromfiból pedig kb. 160 milliót.
•       A fegyverkezés manapság olyan méreteket öltött, hogy egy nukleáris háború esetén az emberiség megsemmisülését, a Föld lakhatatlanná válását jelentené hosszabb időszakra.
•       Pszichológiai kísérletek kimutatták, hogy azok között, akik rendszeresen erőszakot ábrázoló filmeket néznek, sokkal magasabb a durva viselkedés és az erőszak alkalmazása a mindennapi életükben. Fogalmazd meg rajzban és/vagy írásban, hogy milyen világban szeretnél felnőttként élni!
Milyen megoldásokat javasolsz?
Az alábbiakban felsoroltunk néhány személyes illetve társadalmi méretű megoldást:
Személyes megoldások: Nem nézek ezentúl erőszakos témájú filmeket; nem viselkedek ezentúl senkivel sem agresszíven; minden héten tartok egy, vagy több húsmentes napot; stb.
Társadalmi megoldások: Meg kell tanítani az embereket az erőszakmentes életre, betiltanám az abortuszt; tiltakoznék a fegyverkezés ellen,  stb.
Rajzoljátok le vagy/és írjátok meg, hogy milyen hasonló, vagy egyéb megoldásokat javasoltok!
Három kategóriában tudtok nevezni:
1.      kategória: 6-10 éves kor közötti: csak rajz
2.      kategória: 11-14 éves kor közötti: vagy rajz, vagy fogalmazás
3.      kategória 15-18 éves kor közötti: rajz és fogalmazás is együtt
A rajzot kizárólag A/4-es méretű lapra készítsétek és tetszőleges technikát használhattok. A fogalmazás legalább 10 és legfeljebb 20 mondatból álljon. Ez utóbbiakat be tudjátok küldeni emailben is. Ne felejtsd el feltüntetni a rajzon/fogalmazáson a nevedet és az email-címedet!
Beküldési határidő: 2014. május 30.
Postacímünk: 8699 Somogyvámos, Fő u. 38.
Email: pmd@1108.cc
A pályaműveket szakmai zsűri fogja értékelni.
Eredményhirdetés 2014. június 10-én az www.oktatas.krisnavolgy.hu honlapon.
Szerencsés nyerteseink az értékes nyereményeiket a Krisna-völgyi Búcsú második napján, 2014. július 19-én (szombaton) délelőtt a Nagyszínpadon vehetik át. (Nyerteseinknek azon a napon ingyenes belépőt biztosítunk!)
http://oktatas.krisnavolgy.hu/rajzpalyazat-mit-tennel-az-eroszak-ellen
http://krisna.hu/2014/milyen-vilagban-szeretnel-elni-orszagos-rajzpalyazat-6-18-eveseknek/