Magyarország kis ország létére nyolc Világörökség helyszínnel büszkélkedhet. Az UNESCO tagországainak többsége csupán egy-két, a tagországok mintegy fele pedig egy helyszínt sem mondhat magáénak. Van tehát mire büszkének lennünk, még ha erről csak kevesen rendelkeznek is részletes ismeretekkel. A Magyar UNESCO Bizottság ezért 2003-ban meghirdette a magyar világörökség helyszíneket ismertető világörökség versenyt.

A VERSENY EZÚTTAL AZ UTOLSÓ,
8. „BUDAPEST”
FORDULÓJÁHOZ ÉRT.

A versenyre kizárólag középiskolák diákjai jelentkezhetnek, mivel a Budapestről szóló kérdések megválaszolása szorgos kutatómunkát igényel.
A VERSENY POSTÁRAADÁSI ILLETVE ELEKTRONIKUS ÚTON TÖRTÉNŐ BEKÜLDÉSI HATÁRIDEJE 2008. OKTÓBER 15. (SZERDA)
(Postára adás esetén a postabélyegzőt vesszük figyelembe.)
A 30 kérdés összpontszáma 200., valamint 50 pontot adunk a dolgozat kivitelezésének igényességére, vagyis a maximálisan elérhető pontszám 250 pont.
A Budapest forduló kérdései a www.unesco.h oldalon találhatók meg.
Kérjük a versenyzőket, hogy a pályázatokat időben adják postára, mert a határidőn túl beérkező pályázatokat, sajnos nem tudjuk elfogadni.
Pályázati feltételek:
A versenyben csak 9-12. évfolyamos diákok vehetnek részt, mások dolgozatait a zsűri, sajnos, nem tudja értékelni.
A dolgozat főszövegének terjedelme max. 20.000 karakter, Times New Roman betűtípussal, 12 betűmérettel, 1,5-es sorközzel. A főszövegen túl csatolhatók (akár multimédiás) mellékletek.
A pályázatok lehetséges szoftverformátuma: .doc, .txt, .ppt, .pdf, .html, .jpg, .gif, .wav.
A pályamunkához kérjük egy adatlap csatolását, amely a következőket tartalmazza: csapat neve, a résztvevők neve és születési éve, a csapatvezető neve, telefonszáma, email címe, az iskola címe, telefonszáma, faxszáma és használatban lévő email címe.
A legjobban sikerült néhány dolgozatot megtekinthetővé tesszük a Magyar UNESCO Bizottság honlapján.
Jelentkezés a www.unesco.h oldalon.
Minden jelentkezőnek sok sikert és élményekkel teli versenyzést kívánunk.

Forrás: tender.sff.hu