Pályázati felhívás

Beküldési határidő: 2008. április 30.

Kiírók:
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az ARC Kft. pályázati felhívást intéz a hazai kulturális intézményekhez.

A pályázat célja:
Az országos pályázat, valamint az azt követő kiállítás célja, kulturális tartalmak progresszív, korszerű vizualitású köztéri megjelenítésének ösztönzése.

Kiállítás:
A legjobbnak ítélt max. 46 plakátot 2008-ban, a 9. ARC kiállításon kamarakiállítás keretében mutatjuk be.
Az ARC hagyományainak megfelelően, kulturális plakát kategóriában is a különböző diszciplínák képviselőiből felálló alkalmi zsűri választja ki a legjobbakat. A zsűri névsorát 2008. júliusában a www.arcmagazin.hu-n tesszük közzé.

Az év kulturális plakátja díj:
Az év kulturális plakátjának választott legjobb pályaművet benyújtó intézmény 300,000 Ft., illetve a plakátot alkotó grafikus vagy grafikai stúdió szintén 300,000 Ft. jutalomban részesül.

A pályázás módja:
A pályaműveket digitális formában, nyomdakész állapotban, a meghirdetés időpontjától (2007. augusztus 30.) kezdve 2008. április 30-ig folyamatosan lehet beküldeni a palyazz@arcmagazin.hu e-mail címre. A pályázatra az eredeti, megjelenés szerinti mérettel kérjük a pályaműveket benyújtani. A 2008-as ARC kiállításon a zsűri által beválogatott művek CLP méretű plakáton jelennek majd meg, eredeti arányaikat megtartva, de a CLP méreteihez optimalizálva.

Kérjük a pályázókat, hogy a pályaművek beküldésével párhuzamosan postai úton juttassák el jelentkezési lapjukat az ARC Kft. irodájába (1022. Budapest, Tövis u. 1/B).

Pályaművek kritériuma:
A pályázó plakátoknak kulturális témájúaknak kell lenniük, valamint nem lehetnek régebbiek 2007-nél.

Jelentkezési lapok letölthetők szeptember 20-tól:
www.arcmagazin.hu oldalon a „Letöltés” címszó alatt.