Gyermekkórházak után iskolákat támogat a ReálBudapest, 2009. augusztus 27. – Jelentős összeggel támogatja az iskolákat a Reál. Az élelmiszerkereskedelmi lánc az elmúlt években gyermekkórházaknak juttatott adományokat, idén mintegy tizenötmillió forintra pályázhatnak általános iskolai osztályok. A támogatást osztálykirándulásra fordíthatják.

A Reál  Élelmiszer és ReálPONT üzlethálózat célja, hogy az általános iskolások számára színvonalas és tartalmas osztálykirándulás finanszírozásához járuljon hozzá.

Jelenleg a hazai általános iskolák anyagi lehetőségei korlátozottak, de ugyanez igaz a családok nagy részére is. Sok helyen az osztálykiránduláson többen anyagi okok miatt nem tudnak részt venni, vagy a tervezett program színvonalát kell csökkenteni.

Ezen kíván segíteni a Reál Hungária Élelmiszer Kft., amikor pályázatot hirdet általános iskolás osztályok részére, osztálykirándulások finanszírozására, illetve a költségekhez való hozzájárulásra. A forrásokból akár hatvan általános iskolás osztály is részesülhet. (Bővebb információk a pályázat részleteiről és feltételeiről a társaság honlapján találhatók.)

A Reáltól nem idegen a vásárlók környezetében lévő intézmények támogatása, hiszen hosszú évek óta az ország minden részén támogatott gyermekkórházakat. A program keretében eddig több mint 115 millió forinttal járult hozzá a beteg gyermekek gyógyulásához.

Az eddigi években a Reál márkatermékek forgalmából befolyt összeg egy része került szétosztásra az intézmények között. Az idei év támogatási programja is alapvetően ezen termékkör vásárlására és gyűjtésére épül.

Pályázni szeptember 15-től lehet, a program év végéig tart, a nyertes iskolák a támogatáshoz legkésőbb 2010. februárjában hozzájutnak.

További információ:
Linczmayer Attila

Reál Hungária Élelmiszer Kft.

(+36-1) 456 1230 | linczmayer@real.hu | www.real.hu