Szavak tengere – nemzetközi novellapályázat

Nemzetközi novellapályázatot hirdetünk Szavak tengere címmel, melynek nyertese Barcelonába utazhat majd. Az ifjú irodalmároktól azt kérjük, mondják el, hogyan segíthet a kultúrák közötti párbeszéd a viták elsimításában.

Szerinted megoldhatók a kultúrák különbözőségéből fakadó konfliktusok beszélgetéssel, tárgyalással? Ha így gondolod, és ha még nem vagy 30, akkor írj nekünk egy novellát magyar nyelven, legfeljebb 2500 szóban arról, hogy a kultúrák közötti párbeszéd hogyan lehet a konfliktusok megoldásának lehetősége az euro-mediterrán térségben.

A KultúrPont Iroda Szavak tengere című novellapályázata az Anna Lindh Euro-mediterrán Alapítvány a kultúrák közötti párbeszédért kiírásához csatlakozik: az „1001 tett a kultúraközi párbeszédért” kampányban meghirdetett Sea of Words pályázat célja felhívni a régió 37 országában élő fiatalok figyelmét a kultúrák közötti párbeszéd fontosságára.

Ki pályázhat?
A pályázatra 1978. január 1. után született alkotók küldhetnek be eddig meg nem jelent, eredeti írásokat, az Euro-mediterrán Partnerség 37 országából. Ezek: a 27 EU-tagállam, valamint Algéria, Egyiptom, Izrael, Jordánia, Libanon, Marokkó, a Palesztin Fennhatóság, Szíria, Törökország és Tunézia.

Meddig? Hová?
A pályázatok 2008. február 29-én éjfélig küldhetők be a szavaktengere@kulturpont.hu e-mailcímre. A novellák legfeljebb 2500 szó hosszúságúak lehetnek. A mű mellé kérjük megadni a szerző nevét, születési dátumát, nemzetiségét, posta- és e-mailcímét.

Mi lesz a beküldött írásokkal?
A pályázatokat először magyarországi zsűri értékeli; ebben a körben öt írást választunk ki, majd ezekről műfordítás készül angol nyelvre. Az angol változatok kerülnek azután az Anna Lindh Alapítvány nemzetközi zsűrije elé, közülük a tíz legjobb kapja az alapítvány díját, illetve a 30 legjobb írás kötetben is megjelenik majd.

Mit kap a nyertes?
A tíz legjobb írás szerzői 2008 nyarán Barcelonába utazhatnak, hogy ünnepélyes díjátadón vegyék át oklevelüket; illetve meghívják őket a díjátadó hetében tartandó számos spanyolországi fesztiválra, az Anna Lindh Alapítvány spanyol hálózatának szervezésében. Az öt legjobb írás szerzője ezen felül nemzetközi műhelyfoglalkozásokon is részt vehet, melyeket az Anna Lindh Alapítvány szervez a Földközi-térség négy városában. Az eseményeken való részvétel költségeit (utazás, szállás, ellátás) az Anna Lindh Alapítvány állja.

Mit gondolsz a párbeszédről? Írd meg nekünk! Utazz a Szavak tengerén Barcelonába!

Weboldal: www.kulturpont.hu

Forrás:  tender.sff.hu