Fókuszban az állampolgári és választási ismeretek. Új középiskolai vetélkedő indul.

Nagyszabású középiskolai vetélkedőt indított útjára a Nemzeti Választási Iroda, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Civitas Egyesület. A verseny célja, hogy a fiatalok megismerjék a hazai és az európai uniós demokratikus intézmények, kiemelten a választások jelentőségét. A legjobbak strasbourgi, brüsszeli utazást nyerhetnek, továbbá értékes tárgynyereményekkel lehetnek gazdagabbak.

 

A vetélkedő során a diákoknak nemcsak lexikális tudásukról kell számot adniuk, hanem kreatív feladatokat teljesítve meg kell szólítaniuk saját korosztályukat, hogy meggyőzzék diáktársaikat, miért fontos elmenni szavazni, és hogyan tudják szavazatukkal befolyásolni szűkebb és tágabb környezetük jövőjét.A versenyen a 14-18 éves korosztályhoz tartozó diákok vehetnek részt. A vetélkedő négyfős csapatok között zajlik. Egy iskola akár több csapattal is nevezhet.

A vetélkedő három fordulóból áll:
I. Iskolai forduló: 2015. december 7.
II. Regionális fordulók: 2016. március
III. Országos döntő: 2016. április

Jelentkezési határidő: 2015. november 3.

Nyeremények, díjak
1. helyezett díja: minden csapattag értékes tárgynyereményt kap és utazást nyer iskolája részére Strasbourgba 26 fő (24 diák + 2 kísérő) részére az Euroscola játék 2016 őszén tartandó programjára.
2. helyezett díja: minden csapattag értékes tárgynyereményt (pl. iPhone-t) és utazást nyer Brüsszelbe.
3. helyezett díja: minden csapattag értékes tárgynyereményben részesül.
További információ:http://www.valasztas.hu/hu/ovi/1109/1109_0.html
illetvevetelkedo@nvi.hu