Fernando Alonso felbontotta a 2008-as idény végéig szóló szerződését a McLaren-Mercedes csapatával. A spanyol versenyző hónapok óta nincs beszélőviszonyban a csapatfőnök Ron Dennissel, így nem meglepő a váltás. Alonso elsősorban Dennist hibáztatja, hogy nem sikerült megvédenie a Forma-1-es világbajnoki címét.

Spanyol lapértesülés szerint Fernando Alonso szerződést bontott jelenlegi csapatával, a Forma-1-es McLaren-Mercedes istállóval.
Ingyen leléphet

Az El Mundo Deportivo című barcelonai sportnapilap szerint a spanyol pilótának, akit a 2008-as idény végéig kötött szerződés a wokingi csapathoz, nem kell kompenzációt fizetnie azért, mert idő előtt távozik.

"Fernando már nem a McLarené, ez eldőlt. Szabadon szerződhet bármelyik csapathoz" – nyilatkozta Garcia Abad, a pilóta menedzsere az Europa Press hírügybökségnek.

A szerződést bontást a későbbiekben hivatalosan is megerősítette a wokingi csapat. "Fernando Alonso és a McLaren befejezettnek tekintik az együttműködést…" – áll a közleményben. "Sok szerencsét kívánok Fernandónak a további pályafutásához" – mondta Norbert Haug, a McLaren-Mercedes sportigazgatója.
Mindenért Dennist hibáztatja

 A Reanult-val kétszeres világbajnok Alonso és a McLaren viszonya rendkívül feszült volt az idény során: az ibériai versenyző legutóbb azt nyilatkozta, hogy kevés segítséget kapott a csapattól, az utolsó futamokon pedig meg volt kötve a keze. A bajnoki cím elvesztéséért Ron Dennis csapatfőnököt okolta, mondván, rossz döntéseket hozott.
A Ferrari tetszene neki a leginkább

A spanyol és a istállóvezető Ron Dennis között igazából augusztus elején romlott meg végleg a viszony, azóta nem is beszéltek egymással, és a helyzet azóta sem javult. Alonso már korábban is jelezte, hogy menni akar, de még ő sem tudta, hová. Leginkább a Ferrari tetszene neki, de Kimi Raikkönennek 2009-ben, Felipe Massának 2010-ben jár le a megállapodása, ráadásul néhány hete hosszabbították meg.

"Gyermekkorom óta arról álmodoztam, hogy egyszer a McLaren pilótája lehetek, de az életben nem mindig működnek a dolgok. Továbbra is hiszem, hogy a McLaren nagy csapat, nagyon kemény, komplikált idény van mögöttünk és senki előtt sem titok, hogy egy pillanatig sem éreztem úgy, mintha otthonra találtam volna. Sok szó esett korábban arról, hogy kit favorizálnak a McLarennél, de ki kell jelentenem, egyforma esélyt kaptunk arra, hogy győzzünk. A mai döntés eredményeként már a következő esztendőre összpontosíthatunk" – nyilatkozta Alonso.
Kovalainen érkezhet a helyére

Az idei F1-es vb-t mellesleg a finn Räikkönen (Ferrari) nyerte, a McLaren-Mercedes két versenyzője, a brit Lewis Hamilton és Alonso a második, illetve a harmadik helyen végzett.

Ugyanakkor a Mc Larennél nem estek kétségbe, brit lapértesülések szerint elképzelhető, hogy a Renault csapat finn pilótája Heikki Kovalainen lesz a brit Lewis Hamilton csapattársa a wokingi gárdánál. A német lapok viszont tudni vélik, a spanyol a Red Bullhoz szerződik, ugyanis a McLaren úgy ment bele a szerződésbontásba, hogy nem gyári csapathoz (Renault, Toyota) szerződik egykori pilótája. Ennek ellentmond, hogy a Marca tudomása szerint a Renault főnöke, Flavio Briatore utasítást adott arra, hogy készítsék elő felfedezettje szerződését.