Az angol bajnokság tizenkettedik fordulójának nyitómeccsén az Arsenal közel került első szezonbeli vereségéhez, de az öngólt vétő Gallas a ráadásban egyenlített a Manchester United ellen.

Élvezetes, izgalmas és döbbenetes iramú meccset hozott a két angol élcsapat, az Arsenal és a Manchester United mérkőzése. A londoni csapat jobb gólaránnyal vezeti úgy a tabellát, hogy egy meccsel kevesebbet játszott.

Az első gól a félidő vége előtt született, amikor Rooney nem túl erős lövésébe Gallas beleért – nem lehetett megállapítani, alkarral vagy testtel -, de a végeredmény szempontjából mindegy is, mert a labda a kapuba vágódott.

 A második félidő elején Fabregas egyenlített, a gólhoz nagy szükség volt Sagna harcosságához, hiszen egy veszni tűnő labdát szerzett meg az alapvonal előtt, középre adására a spanyol középpályás érkezett, a kapuban csak Rio Ferdinand volt, mellette pedig a sarokba gurított.

A folytatásban az Arsenal uralta a játékot, mégis a vendégek lőttek gólt, Evra beadását Cristiano Ronaldo értékesítette. Pár perccel korábban Evra ugyanígy adott be, de arról még lemaradtak társai.

A hajrában még jobban rákapcsolt az Arsenal, a kilencvenegyedik percben Gallas egy kipattanó labdát éles szögből lőtt kapura, van der Sar a gólvonal mögül tudta csak kiütni, a játékvezető azonban engedte tovább a játékot, mígnem az asszisztens figyelmeztette, bent volt már a labda.

Forrás: www.index.hu