0-0

Nem született gól a vb „halálcsoportjának” tartott, „G” jelzésű kvartett első rangadóján, az Elefántcsontpart-Portugália mérkőzésen. Bár Cristiano Ronaldo a kapufát is telibe lőtte, a több kisebb helyzetet elpuskázó Elefántok pedig a sérüléséből visszatérő Drogbát is bevetették csereként, összességében nem sok izgalom akadt, ami a szintén a csoportban szereplő brazilok malmára hajthatja a vizet.

Cristiano Ronaldo vezérletével jobban kezdtek a portugálok, de az első helyzetre bő 10 percet kellett várni, ekkor a Real Madrid klasszisa bődületes erővel lőtte meg a jobb kapufát. Az inkább kontrákra alapozó afrikaiak Tiene szabadrúgásával, majd Gervinho meglódulásával veszélyeztettek, de siker nélkül.

A fordulás után sem kaphatott infarktust egyik csapat szurkolója sem, mivel a gárdák óvatosan, egymást méregetve futballoztak. Bár az afrikaiak több kisebb lehetőséget is kidolgoztak, majd a 66. perctől Didier Drogbát is csatába küldték, nem alakult ki komoly ziccer a portugálok kapuja előtt. A luzitánok meg…maradjunk annyiban, hogy ők sem törték össze magukat a győztes gólért.

Így maradt a 0-0, ami az Észak-Koreával meccselő braziloknak jelenthet korai előnyszerzést riválisai előtt a G-csoportban.

 

 

Elefántcsontpart – Portugália 0-0

Forrás: pepsifoci.hu