2-3

A világbajnokság legjobb mérkőzésén Németország szerezte meg a torna bronzérmét: a Nationalelf fordulatos, látványos, izgalmas csata végén, Muslera kapusnak is köszönhetően 3-2-re verte Uruguayt. A dél-amerikaiak 0-1 után még fordítottak többek között Forlán remek kapásgóljával, a végén azonban be kellett érniük a szimpatikus vesztes szerepével.

A várakozásoknak megfelelően nem finomkodtak a csapatok, igen változatos játékot láthattak a nézők. Az első igazi lehetőség a németek előtt adódott: Özil szöglete után Friedrich fejelt a felső lécre. Nem sokkal később már összejött a gól az európai alakulatnak: Schweinsteiger lövését Muslera középre ütötte ki, érkezett Müller, és 11 méterről a kapu bal oldalába helyezett.

Nem omlottak össze az uruk a bekapott találattól, sőt! A 28. percben egy remek labdaszerzés után vezetett kontra meghozta az egyenlítést. A fő érdem Perezé, aki elkobozta, majd megtartotta a játékszert, Suarez passza után Cavani értékesítette a ziccert. A gólpasszos maga is betalálhatott volna a játékrész lefújása előtt, ziccerben azonban a jobb sarok mellé lőtt.

Nagy uruguayi helyzet vezette be a második felvonást. Egy perdítést követően Cavani elé került a labda, a támadó megtolta a labdát Butt mellett, majd az alapvonaltól visszafordult. Szemből érkezett Suarez, belsőzése azonban a kapusról szögletre pattant. A Bayern portása az 52. percben már tehetetlennek bizonyult: Arevalo Ríos jobboldali beadását Forlán csodálatos mozdulattal ágyúzta a levegőből a bal felső sarokba.

Ettől mintha szárnyakat kapott volna Uruguay, egy hatalmas kapusbaki azonban visszahozta a németeket a meccsbe. Boateng jobboldali beadásánál Muslera a rokonok elé jött ki, Jansen pedig az üresen maradt kapuba fejelt.

Ha lehet, 2-2 után még jobb lett az addig is igen színvonalas találkozó: szikrázó belépők és helyzetek váltották egymást. A csata ötödik találata német nyomással jellemezhető percek után, a 84. minutumban született meg. Egy szögletet követően kavarodás alakult ki a dél-amerikaiak kapuja előtt, Khedira eszmélt a leggyorsabban, és a bal sarokba fejelt.

A 94. percben is akadt komoly lehetősége Uruguaynak az egyenlítésre, Forlánt azonban a felsőléc megfosztotta a hatodik vb-góltól. Hatalmas csatában, remek meccsen Németország szerezte meg a bronzérmet.

 

 

Uruguay – Németország 2-3 (Cavani 28., Forlán 52. ill. Müller 18., Jansen 57., Khedira 83.)

 

Forrás: pepsifoci.hu