Kiváló kezdésének köszönhetően Csehország válogatottja 2-1-re legyőzte Görögországot az Európa-bajnokság A csoportjának második körében. Rosickyék 6 perc után már két góllal vezettek, így még az is belefért nekik, hogy Petr Cech egy hatalmas hibával gólt ajándékozzon az ellenfélnek.

A Chelsea kapusa Gekas elé ejtett egy ártalmatlan beadást. A csehek életben tartották továbbjutási esélyeiket, a hellének alighanem elszálltak.

Alaposan nekiugrott ellenfelének az oroszok által az első körben lerendezett cseh válogatott, a 6. percben már 2-0-ra vezettek Michal Bilek fiai. Előbb Jiracek helyezett a bal sarokba 16 méterről egy remek kiugratást követően, majd Gebre Selassie középre tett labdáját sodorta a hálónba bevetődve Pilar. (Videó itt!) Kellett egy kis idő a görögöknek, amíg magukhoz tértek, a játékrész hajrájában viszont be is találtak a hálóba a hellének, Fotakis fejese után viszont les miatt harsant a bíró sípja. A csehek egy szót sem szólhattak volna, ha megadja Lannoy a gólt, hiszen a támadó maximum centikkel helyezkedett előrébb, ha egyáltalán lesen volt.

A második félidő küzdelemmel, párharcokkal kezdődött, aztán váratlanul szépített Görögország. Cech ejtett egy labdát Sivok által zavarva Gekas elé, a cserecsatár pedig köszönte szépen, és az üres kapuba gurított. (Videó itt!) A hátrányban lévő görögök egyre nagyobb elánnal mentek előre az egyenlítő gólért, de igazi gólveszélyt nem tudtak kialakítani. Az idegeiket az is borzolhatta, hogy a mezőnyben többször tévedett a játékvezető a kárukra csakúgy, mint a lengyelek ellen.

Az eredmény a lefújásig már nem változott, a cseh csapat 2-1-re megnyerte a meccset, és nagy lépést tett a továbbjutás felé. Görögország negyeddöntős esélyei ellenben minimálisra csökkentek. (FOTÓ: UEFA.COM)

 

Görögország – Csehország 1-2 (Gekas 53. ill. Jiracek 3., Pilar 6.)

 

 

{module forrás: pepsifoci|none}