Lengyelország-Oroszország1-1-es döntetlent játszott egymással Lengyelország és Oroszország válogatottja az Európa-bajnokság A csoportjának rangadóján. A góllövőlista élére ugró Dzagoev csúsztatásával jutott előnyhöz a vendégcsapat, a szünet után Blaszczykowski egyenlített egy jól eltalált lövéssel.

Így még az oroszok sem jutottak matematikailag tovább, a lengyel-cseh pedig nagyon nagy meccs lesz szombaton.

 

Kezdettől fogva látszott, hogy a lengyel válogatott nem akar a csehek hibájába esni, a házigazda nem ment ész nélkül előre, próbálta maximálisan kordában tartani az orosz kontrákat. Nem is nagyon találták a fogást Arshavinék a falon, nagy helyzet adódott ellenben a másik kapu előtt – egy pontrúgás után Boenisch csúsztatása jött ki Malafeevről. Egy rögzített szituáció aztán a másik oldalon is ült, méghozzá még ennél is jobban, Arshavin beívelését Dzagoev csúsztatta a bal sarokba, aki ezzel élre állt a góllövőlistán.

Fordulás után jönniük kellett a lengyeleknek, és jöttek is, ez pedig azzal járt, hogy nagyobb terület nyílt az oroszok előtt. Több ígéretes kontralehetőség is akadt a szbornaja előtt, az utolsó passzokba azonban hiba csúszott. Egy ilyen rontásból fordultak a vendéglátók, Blaszczykowski pedig hatalmas gólt ragasztott 18 méterről a jobb felsőbe, kiegyenlítve az állást.

Mivel ez még semmit nem ért a hazai alakulatnak, Smuda előre cserélt, és maradt a rohanás a pályán. Gól viszont nem esett, maradt az 1-1, amivel az oroszok a negyeddöntő küszöbére léptek, de még matematikailag nem jutottak tovább. A lengyelek ki-ki meccset vívnak a csehekkel az utolsó fordulóban.

Lengyelország – Oroszország 1-1 (Blaszczykowski 57. ill. Dzagoev 37.)

 

{module forrás: pepsifoci|none}