Dánia-PortugáliaRoppant izgalmas találkozót játszott egymással Dánia és Portugália. Bár a luzitánok már az első félidőben 2-0-ra vezettek, a szívós dánok Bendtner révén egyenlítettek a 82. percben. 5 perccel később azonban a csereként beálló Varela révén megnyerték a találkozót a portugálok,

annak ellenére, hogy Cristiano Ronaldo több hatalmas helyzetet is kihagyott a mérkőzésen.

 

Eleinte a dánok, de ahogy telt-múlt az idők, egyre inkább a portugálok támadtak többet. A félidő közepére már nyomasztóvá vált Ronaldóék fölénye, és Pepe révén meg is szerezték a vezetést egy fejessel a 24. percben (1-0, Az összes gól itt!). 12 perccel később már kétgólos volt a luzitán előny, amikor Nani beadását Hélder Postiga küldte a jobb felsőbe. (2-0)

Csak ekkor éledtek a dánok, pár perccel később szinte a semmiből, de egy nagyon látványos támadás végén Bendtner fejelt az üresen maradt kapuba. (1-2).

A szünet után érezhetően felélénkült a játék, Ronaldo hatalmas ziccerét fogta a dán kapus, válaszul Kvist küldött egy óriási bombát kapura, de néhány centit tévedett. A dánok nyomtak, a portugál válogatott viszont élt a kontrák lehetőségével, a 78. percben Cristiano Ronaldo a korábbinál is nagyobb lehetőséget puskázott el (2-2).

Bendtner a 82. percben ismét büntetett, ismét fejesből, és ekkor úgy tűnt, a dánok akár nyerhetnek is. A játék képe azonban ismét változott, a portugálok több helyzetet is kialakítottak pár perc alatt, a csereként bejött Varela pedig egyet kihasznált (3-2), Portugália ezzel meg is nyerte a találkozót 3-2-re.

Dánia – Portugália 2-3 (Bendtner 41., 80., ill. Pepe 24., Hélder Postiga 36., Varela 87.)

 

{module forrás: pepsifoci|none}