Hollandia-NémetországNémetország válogatottja 2-1 arányban verte Hollandiát az Eb nagy érdeklődéssel várt találkozóján. A Nationalelf mindkét találatát az a Mario Gomez szerezte, aki az első meccsen is győztes gól fejelt Portugália ellen.

Ezúttal két Schweinsteiger-passz után mattolta Stekelenburg kapust, a narancsmezesek pedig erre csak van Persie találatával tudtak válaszolni.

 

Robin van Persie kezdte talán a legélénkebben a Hollandia-Németország mérkőzést, az Arsenal támadója többször is egyedül maradt a német tizenhatoson belül, de a célzással hadilábon állt, illetve Neuer fogta egy alkalommal a lövését. Válaszul Özil döngette meg a kapufát.

A 24. percben Schweinsteiger egy tökéletes ütemű labdával ugratta ki Gomezt, aki remek átvétel után talált a kapuba (0-1). Nem sokkal később újra ugyanez volt a felállás, Scwheinsteiger átadása Gomezt találta meg, aki ezúttal éles szögből lőtt gólt (0-2).

A szünetet követően a hollandok mindent egy lapra feltéve támadtak, de nagy ziccereket nem nagyon tudtak kidolgozni, ha meg jól eltalálták a labdát messziről, akkor Neuer védett. A 73. percben már a kapus sem segíthetett, van Persie a tizenhatoson kívülről talált a bal alsó sarokba (1-2). A hátralevő időben Klose előtt nyílott a legnagyobb helyzet, végül a németek 2-1-re győztek, ők 6 pontosak, a hollandok viszont pont nélkül állnak az utolsó kör előtt.

Hollandia – Németország1-2 (van Persie 73., ill. Gomez 24., 38.)

 

{module forrás: pepsifoci|none}