0-2

A francia válogatott nagyon közel került ahhoz, hogy ne élje túl a vb csoportkörét. Mexikó 2-0-s verést mért a gallokra, így Uruguay és az aztékok egymás között lerendezhetik a továbbjutás kérdését. A közép-amerikaiak között elsősorban a cserék villogtak: Javier Hernandez és Blanco is gólt szerzett, Barrera pedig kiharcolt egy büntetőt.

Jó iramban kezdődött a meccs, Vela passza után dos Santos már a 3. percben megdöngette lesről a kapufát. Mexikó játszott kezdetben veszélyesebben, a kaput azonban nem találták el eleinte Javier Aguirre tanítványai. Salcido aztán már jobban célzott, a bekk szóló végén spiccel leadott löketét védte Lloris. A másik oldalon egy Anelka-lövést jegyezhettünk fel, összességében viszont a gallok csak agilisek voltak, veszélyesek nem igazán.

Fordulás után először Malouda tesztelte Perezt, majd beállt a rutinos mexikói, Blanco, másodpercekkel később pedig megszerezték a vezetést az aztékok: Marquez labdájával a szintén csereként beállt Javier Hernandez lépett ki a leshatáron, elvitte a labdát Lloris mellett, majd az üres kapuba gurított.

A három pont sorsa a 77. percben dőlt el: a korábban kényszerűségből, Vela helyére beküldött Barrera lefutotta Evrát, megtolta a labdát Abidal mellett, aki becsúszva buktatta. A büntető mögé az élő legenda, Blanco állt, és a kígyótérről nekifutva higgadtan a jobb alsóba gurított.

Az eredmény igazságos, hiszen Franciaország az egész meccs alatt nem tudott túllépni sablonos játékán, miközben az ellenfélben egy sor kitűnő teljesítmény akadt.

Sikerének köszönhetően Mexikó nagyon közel került a továbbjutáshoz. A közép-amerikaiak az utolsó körben a szintén négypontos Uruguayjal meccselnek, egy döntetlennek mindkét gárda bejut a legjobb 16 közé…

Franciaország – Mexikó 0-2 (J. Hernandez 63., Blanco 77. – 11-esből)

A-csoportállása a 2. forduló után

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Uruguay 2 1 1 0 3-0 4
Mexikó 2 1 1 0 3-1 4
Franciaország 2 0 1 1 0-2 1
Dél-Afrika 2 0 1 1 1-4 1

Forrás: pepsifoci.hu