0-1

Óriási meglepetésre Szerbia válogatottja 1-0-ra legyőzte Németországot a D-csoport második körének első meccsén. A Nationalelf már az első félidő végén elvesztette a piros lapot kapó Klosét, és szinte azonnal hátrányba is került, a folytatásban pedig hiába támadott, Podolski révén még egy büntetőt is elrontott, így vereséggel zárt a szerbek ellen.

A németeké volt az első helyzet, a 7. percben Podolski 20 méterről kapásból nem sokkal lőtt mellé. Ezt követően főleg a mezőnyjáték dominált sok szabálytalansággal, amit a spanyol játékvezető sárga lapokkal próbált fékezni, ki is osztott gyorsan négyet, sőt, a 37. percben, talán kissé szigorúan villant a piros is, Klose kapta, amiért felrúgta Stankovicot.

Egy perc sem kellett a szerbeknek, hogy kihasználják az emberelőnyt, Zigic lefejelt labdáját Jovanovic lőtte közelről a kapuba.

A szünet előtt óriási izgalmakat éltek át a szerbek, előbb Khedira bombázott a felső lécre, majd Müller ollózását kellett kivágnia egy védőnek a gólvonalról.

A fordulás után a tíz emberrel játszó németek domináltak, előbb Schweinsteiger löketét kellett védenie Stojkovicnak, majd Podolski lőtt alig a bal sarok mellé, végül Özil talált az oldalhálóba. A 60. percben óriási esélyt kapott a Nationalelf, Vidic kezezett a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Podolski lőtte, de Stojkovic nagy bravúrral kiütötte a labdát.

Válaszként szerb kapufa következett, Jovanovic volt az elkövetője, majd nem sokkal később Zigic fejelt a felső lécre. A hátralévő időben hiába próbálkoztak a németek, nem tudták bevenni a szerb kaput, így parádés rajtjuk után sokkal nehezebb helyzetbe kerültek a D-csoportban.

Németország – Szerbia 0-1 (Jovanovic 38.)

Forrás: pepsifoci.hu