0-1

Hullámvasútként telt el az első félidő, hisz hol az egyik, hol a másik csapat hozta a frászt az ellenfél védelmére, különösen Özil, illetve Ayew járt közel a gólhoz, előbbi lövésénél Kingson volt a helyén, a ghánai meg túlcselezte a ziccerét. A németek ugyan mezőnyfölényben futballoztak, de nem tudtak fölékerekedni az afrikaiaknak.

Sőt, a fordulás után Asamoah hatalmas helyzetbe került, de Neuer eszén nem tudott túljárni, így nem kellett Joachim Löw csapatának hátrányból felállnia. Inkább előnyt építettek! A 70. percben Özil unta meg a társak kissé sematikus játékát és hatalmas gólt rúgott 20 méterről!

Ez a találat el is döntötte a találkozót, ráadásul az afrikaiak alighanem értesültek arról, hogy Szerbia vesztésre áll, így nem is hajtottak már azért, hogy Angliával játszhassanak, Így a D-csoport győztesére, azaz Németországra vár, hogy megütközzön az ősi riválissal!

 

Ghána – Németország 0-1 (Özil 70.)

 

Németország együttese lesz majd Anglia ellenfele a nyolcaddöntőben, miután egy bombagóllal legyőzte Ghánát a D-csoport záró fordulójában. A másik találkozón Ausztrália és Szerbia egy unalmas első félidő után parádés hajrát produkált, az auszik két góllal is vezettek, de 2-1-es győzelmük után végül a szerbekkel együtt búcsúzni kényszerültek a vb-től.

D-csoport

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Németország 3 2 0 1 5-1 6
Ghána 3 1 1 1 2-2 4
Ausztrália 3 1 1 1 3-6 4
Szerbia 3 1 0 2 1-2 3

Forrás: pepsifoci.hu