2-1

A szerbek kezdtek támadóbb szellemben, a 12. percben Krasic már Schwarzert is átverte, de rossz megoldást választott és a kapu fölé lőtt. A 23. percben Jovanovic került ziccerbe, közeli lövését Schwarzer nagy bravúrral védte. A félidő hátralévő részében egy kisebb ausztrál helyzeten kívül szinte csak a szerbek előtt adódott lehetőség, Zigic kapu mellé fejelt, Krasic pedig szerzett egy lesgólt.

A fordulás után jobban kezdtek az auszik, de az első helyzet Zigicé volt, akinek lövése a léc fölött suhant el, a másik oldalon pedig Culina pörkölése ment el a jobb kapufa mellett. A 69. percben aztán meglepetésre a jóval defenzívebb ausztrálok szereztek vezetést Cahill fejesgóljával, sőt, a 74. percben az csereként beállt Holman bombájával elhúztak kettővel. A szerbek előbb kicsit összezuhantak, majd elkezdtek hajtani a szépítésért, ami a 84. percben össze is jött, Pantelic vágott be egy Schwarzerről elé pattanó labdát. A hajrában óriási erőket mozgósítottak a szerbek az egyenlítésért, és mivel hátul kinyíltak, maradt terület az ausztrálok előtt is, így a meccs vége nagyon izgalmasra sikeredett. A szerbek egy ízben Cahill kezezésénél büntetőt reklamáltak, ami azonban elmaradt, a 93. percben pedig Pantelic hagyott ki ordító ziccert, így maradt a 2-1, amivel mindkét csapat búcsúzott a vb-től.

 

Ausztrália – Szerbia 2-1 (Cahill 69., Holman 74. ill. Pantelic 84.)

Németország együttese lesz majd Anglia ellenfele a nyolcaddöntőben, miután egy bombagóllal legyőzte Ghánát a D-csoport záró fordulójában. A másik találkozón Ausztrália és Szerbia egy unalmas első félidő után parádés hajrát produkált, az auszik két góllal is vezettek, de 2-1-es győzelmük után végül a szerbekkel együtt búcsúzni kényszerültek a vb-től.

D-csoport

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Németország 3 2 0 1 5-1 6
Ghána 3 1 1 1 2-2 4
Ausztrália 3 1 1 1 3-6 4
Szerbia 3 1 0 2 1-2 3

Forrás: pepsifoci.hu