1-0

Remek iramban indult az USA – Algéria találkozó, az első tíz percben öt kapura lövést jegyezhettünk fel. Djebbour előtt adódott a legnagyobb ziccer: az AEK Athén támadója egy védők által elnézett felívelést estében küldött kapura, lökete a felső lécen csattant. Pár másodperccel később Gomez próbálkozott a túloldalon, kísérletét Mbolhi hatástalanította.

A félidő második felében sokkal veszélyesebben játszottak az amerikaiak, több nagy lehetőségük is akadt a vezetés megszerzésére. Gomez 8 méterről a kapust lőtte telibe, Altidore pedig az ötösön belülről bombázott a lelátóra az üres kapu helyett.

Fordulás után is kihagyott egy hasonló ordító ziccert az Egyesült Államok csapata. Halliche hibáját kihasználva Dempsey találta el a bal kapufát 14 méterről, a kipattanót pedig ballal, futtából, 6 méterről az üres kapu mellé küldte.

A folytatásban is többet kezdeményeztek Bob Bradley tanítványai, de csak helyzetekig jutottak. A másik oldalon is adódott azért lehetőség, Ziani lövése viszont elkerülte a kaput. Egészen a 91. percig úgy tűnt, döntetlen lesz a vége, akkor azonban Donovan a jobb alsóba küldött egy lecsorgót, így az Egyesült Államok 1-0-s győzelmet aratott.

 

Egyesült Államok – Algéria 1-0 (Donovan 91.)


A gyenge kezdés után végül továbbjutott csoportjából az angol válogatott. Fabio Capello csapata a korábbiakhoz képest sokkal jobb játékkal verte 1-0-ra Szlovéniát, így, mivel az Egyesült Államok egy 91. percben szerzett góllal legyőzte Algériát, második helyen masírozott be a legjobb 16 közé.

C-csoport

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Egyesült Államok 3 1 2 0 4-3 5
Anglia 3 1 2 0 2-1 5
Szlovénia 3 1 1 0 3-3 4
Algéria 3 0 1 2 0-2 1

 

Forrás: pepsifoci.hu