1-0

Anglia az életéért, Szlovénia pedig a talán a vb eddigi legnagyobb szenzációját jelentő továbbjutásért lépett pályára Port Elizabethben, előbbi számára a győzelem, utóbbinak már az iksz is a megváltást jelenthette. Az első 20 perc az óvatosság jegyében telt el, egy-egy közepesen veszélyes lövést leszámítva nem sok minden történt a kapuk előtt.

Aztán a 23. percben megtört a gólcsend, Defoe ügyesen stukkolt bele Milner szép beadásába, a stadion meg szinte felrobbant – köszönhetően a szép számban jelen lévő szigetországi szimpatizánsoknak, Anglia pedig vérszemet kapott! A félidő második fele ennek megfelelően a Háromoroszlánosok helyzeteivel telt el, Defoe és Gerrard lövésénél csak Samir Handanovicon múlt, hogy nem dőlt el idő előtt a találkozó.

A szlovén kapus a második félidőben is főszerepet játszott, hisz Rooney kapufán csattanó lövésénél és Terry fejesénél is bravúrra volt szüksége, Defoe második, meg nem adott góljánál pedig egy utólag talán megkérdőjelezhető partjelzői lengetésre. Szlovénia közben azért eljutott az angol kapuig, a 67. percben például 10 másodpercen belül lőhetett háromszor is, egyik sem járt sikerrel.

Fabio Capello vélhetően elégedett lehetett a látottakkal és az eredménnyel, hisz a 72. percben levitte Wayne Rooney-t, majd a hajrára gólszerzőjét is, ennek is köszönhetően igazi helyzet nélkül (azért Upsonnak nagyot kellett mentenie Matavz elől) telt el a hajrá, végül Anglia 1-0-ra nyert és továbbjutott a C-csoportból a legjobb 16 közé.

Szlovénia – Anglia 0-1 (Defoe 23.)


A gyenge kezdés után végül továbbjutott csoportjából az angol válogatott. Fabio Capello csapata a korábbiakhoz képest sokkal jobb játékkal verte 1-0-ra Szlovéniát, így, mivel az Egyesült Államok egy 91. percben szerzett góllal legyőzte Algériát, második helyen masírozott be a legjobb 16 közé.

C-csoport

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Egyesült Államok 3 1 2 0 4-3 5
Anglia 3 1 2 0 2-1 5
Szlovénia 3 1 1 0 3-3 4
Algéria 3 0 1 2 0-2 1

Forrás: pepsifoci.hu