FOGYASZTÓVÉDELEM TANÁCSADÓKNAK A Tudatos Vásárlók Egyesülete és az Easy Learning Hungary Készségfejlesztő Kft. 2010. június 28-29-én 12 órás képzést tart Esztergomban, „Fogyasztóvédelem tanácsadóknak” címmel.

A gyakorlat-orientált tréning célja, hogy különböző területeken lakossági tanácsadó, ügyfél-kommunikációs tevékenységet végző szakembereket felkészítse arra, hogy ügyfeleik részére alapszintű fogyasztóvédelmi ismereteket közvetíthessenek, komolyabb ügyekben pedig a megfelelő fórumokhoz irányíthassák őket.

A képzés elérhető tanárok és pedagógusok számára is.

A képzés célcsoportja elsősorban társadalmi szervezetek munkatársai, önkéntesei, tanácsadói, akik részt vesznek lakossági tanácsadó vagy segítő tevékenységben, ügyfélszolgálati vagy ügyfélkapcsolati területen dolgoznak.

A rendezvény helyszíne: Szent Imre Kolping Ház, 2500 Esztergom Népkert u. 1.

A képzés és a képzési anyag ingyenes, a résztvevők számára étkezést, szállást és útiköltség-térítést biztosítanak a szervezők. A helyszínre 28-án reggel Budapestről és a visszaútra 29-én délután buszos szállítást biztosítanak.

Jelentkezés módja: kitöltött és a tve@tve.hu címre visszaküldött jelentkezési lappal.

 

A jelentkezési lap letölthető

Meghívó a képzésre

 

További információ:

Haraszti Anikó, 20/452 5965

aniko@tve.hu

Tudatos Vásárlók Egyesülete

http://tve.hu/kepzes

 

A Tudatos Vásárlók Egyesületéről www.tve.hu

A Tudatos Vásárlók Egyesülete non-profit, közhasznú szervezet. Célja a fogyasztók hosszú távú érdekeinek képviselete, a fogyasztók tájékoztatása. Célja továbbá, hogy hozzájáruljon a fogyasztói értékek és a vállalati működési gyakorlatok pozitív, a társadalmi és természeti környezet fejlődését támogató változásaihoz.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete adja ki az egyetlen, kifejezetten a fenntartható fogyasztás témáival foglalkozó fogyasztói magazint, a Tudatos Vásárlót (www.tudatosvasarlo.hu/magazin). 2004 óta működteti www.tudatosvasarlo.hu portált, az ország első és mindmáig egyetlen, az etikus vásárlással foglalkozó napi frissítésű híroldalát. További projektje a Cégmérce (www.cegmerce.hu), a magyarországi vállalatok és márkáik környezetvédelmi, társadalmi és fogyasztóvédelmi szempontú rangsorolása. Honlapján működteti a (www.tudatosvasarlo.hu/eszam) részletes magyarázatokkal kiegészített, kereshető élelmiszer adalék adatbázist. Internetes adatbázisában megtalálhatók továbbá egészség- és környezetvédelmi szempontú terméktesztek és tanácsadó szolgálat a fenntartható fogyasztással kapcsolatos kérdésekben. 2009 októberében jelent meg Budapest zöld térképe, (http:/zoldbudapest.hu/) amely a tudatos vásárlás, a fenntartható fogyasztás helyeit gyűjti össze a fővárosban (javítóműhelyek, bioboltok, kölcsönzők stb.) A www.tudatosutazo.hu weboldal nyílt tanácsadó fórummal várja az érdeklődőket, valamint turisztikával és fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertterjesztő írások és a turizmussal kapcsolatos legfontosabb fogyasztóvédelmi jogszabályok gyűjteménye található meg.

 

 

 

 

 

 

 

A képzés az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, a TÁMOP 5.5.6/08/2-2008-0009 sz. program keretében. www.tve.hu/tamop556