0-0

Argentin mezőnyfölénnyel kezdődött a meccs, de az első negyedórában nem forogtak veszélyben a kapuk. Nem sokkal ezután Verón löketét védte Tzorvas, és az argentinok a folytatásban is főleg átlövésekkel próbálkoztak, a félidő végén előbb Maxi Rodriguez, majd Messi késztette nagy védésre a görög kapust.

 

A szünet után is folytatódott a nyomasztó argentin mezőnyfölény, igaz, rögtön a játékrész elején Samaras került nagy helyzetbe. Az argentinok továbbra is meddő mezőnyfölényben játszottak, átlövéseik okoztak veszélyt főleg, a 69. percben Tzorvas előbb Messi szabadrúgását ütötte ki remek vetődéssel, majd a szöglet után Bolatti közeli bombáját is védte. A 78. percben aztán egy véleményes góllal vezetést szereztek Maradonáék.
Demichelis szabálytalankodott védőjével szemben, mielőtt kapura fejelt, a Militóról elé pattanó labdát aztán közelről a hálóba bombázta.

A hajrában már szinte semmit nem mutatott az addig is gyengén muzsikáló görög csapat, a 89. percben ez meg is bosszulta magát, a percekkel korábban beállt Palermo lőtt a kapuba egy Tzorvas által elé ütött labdát.

Görögország – Argentína 0-1 (Demichelis 78.)

Argentína együttese száz százalékos teljesítménnyel jutott tovább a foci vb B-csoportjából, miután 2-0-ra legyőzte Görögországot. A dél-amerikaiaknak Demichelis véleményes találata kellett az áttöréshez. A másik továbbjutó hely Dél-Koreáé lett, miután 2-2-es döntetlenre végzett Nigériával.

B-csoport

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Argentína 3 3 0 0 7-1 9
Dél-Korea 3 1 1 1 5-6 4
Görögország 3 1 0 2 2-5 3
Nigéria 3 0 1 2 3-5 1

 

Forrás: pepsifoci.hu