0-0

Korea kezdett erőteljesebben, mégis Nigéria szerezte meg a vezetést a 12. percben, egy jobboldalról belőtt labdára a vb talán legjobb nigériaija, Uche robbant rá, és közelről a hálóba lőtt. A gól nagyon feldobta az afrikai csapatot, szép támadásokkal jöttek előre, egy ilyen végén Uche tüzelt a kapufára, az ellentámadásból viszont Korea egyenlített, Lee a görögök után Nigériának is gólt lőtt.

Ez a találat a távol-keleti csapatnak adott löketet, és a játék képe alapján nem volt meglepetés, hogy Park Chu-Yung betalált a szünet után, igaz, a gólhoz kellett egy pici kapusbaki is. Nem találta a fogást Nigéria, sőt, Yakubu a 68. percben elképesztő helyzetet hagyott ki, 3 méterről sem találta el az üres kaput. Egy percre rá, azonban a koreaiak tálcán nyújtottak esélyt ellenfelüknek, összehoztak egy buta tizenegyest, melyet Yakubu értékesített. Ezután ismét koreai helyzetek jöttek, de a két Park is kihagyott egy-egy ziccert, majd később Martins is hihetetlen ziccerben hibázott, pedig egy további góllal Nigéria ment volna tovább. Maradt a 2-2, egy izgalmas, és színvonalas mérkőzésen, ami Dél-Korea továbbjutását jelentette.

 

Nigéria – Korea 2-2 ((Uche 12., Yakubu 69. – 11-esből ill. Lee J.-S. 38., Park C.-Y. 48.)

Argentína együttese száz százalékos teljesítménnyel jutott tovább a foci vb B-csoportjából, miután 2-0-ra legyőzte Görögországot. A dél-amerikaiaknak Demichelis véleményes találata kellett az áttöréshez. A másik továbbjutó hely Dél-Koreáé lett, miután 2-2-es döntetlenre végzett Nigériával.

B-csoport

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Argentína 3 3 0 0 7-1 9
Dél-Korea 3 1 1 1 5-6 4
Görögország 3 1 0 2 2-5 3
Nigéria 3 0 1 2 3-5 1


Forrás: pepsifoci.hu