1-0

A holland válogatott Wesley Sneijder bombagóljával 1-0-ra verte Japánt az E-csoport második fordulójában, így kapott gól nélkül, 100%-os mérleggel vezeti a kvartettet és gyakorlatilag már a nyolcaddöntőben érezheti magát. Az oranje végig óriási mezőnyfölényben játszott, de ezúttal csak egy némileg szerencsés bombagóllal tudott felül kerekedni ellenfelén.

Unalmas mezőnyjátékkal kezdődött a meccs, és ez az idő múlásával sem nagyon akart változni. A hollandok hiába játszottak óriási mezőnyfölényben, a kapuig nem nagyon tudott eljutni, de ha igen, akkor ott megállt a tudomány. Stelekelnburgnek sem volt túl sok dolga az első félidőben, a 38. percben Matsui lövését kellett fognia, a szünet előtt pedig van der Vaart kínálta meg Kawashimát.

A fordulás után csakúgy, mint a dánok ellen, bekezdtek a hollandok és ennek az 53. percben meg is lett az eredménye, van Persie visszatett labdáját Sneijder bombázta kegyetlenül kapura, Kawashima csak úgy tudott beleérni, hogy saját kapujába segítette.

Ezt követően egy kicsit a japánok szorították be a hollandokat, de pár szögletnél tovább nem jutottak. A hajrában a csereként beállt Afellay lőhetett volna kétszer is gólt, második lehetőségénél majdnem saját kapujába lőtt egy japán védő, 91. percben kis híján kiegyenlített japán, Okazaki centikkel lőtt a léc fölé. A végén óriásit hajráztak az ázsiaiak, de egyenlíteni nem tudtak, így a hollandok nagyon közel kerültek a nyolcaddöntőhöz.

 

 

Hollandia – Japán 1-0 (Sneijder 53.)


Forrás: pepsifoci.hu