1-1

Bár a 24. perctől emberhátrányban játszott, a piros lappal párhuzamosan megítélt tizenegyest pedig értékesítette is az ellenfél, Ausztrália válogatottja 1-1-es döntetlent ért el Ghána ellen a világbajnokság D csoportjában. Az afrikaiak ezzel a csoport élére álltak, de még simán ki is eshetnek, hiszen a záró körben a németekkel játszanak.

Pörgős, küzdelmes játékkal kezdődött a meccs, majd az esélytelenebbnek tartott Ausztrália (tovább a csapat aloldalára) egy kapushibának köszönhetően megszerezte a vezetést. Bresciano szabadrúgását Kingson nem tudta fogni, az érkező Holman pedig a bal felső sarokba helyezett.

Ezt követően visszahúzódtak az addig bátran támadó auszik, erre pedig rá is fizettek. Ayew remek egyéni alakítása után jobbról középre adott, Mensah lövését pedig a gólvonalon álló Kewell kézzel hárította. Villant a piros, a büntetőt pedig Asamoah Gyan magabiztosan gurította a bal alsóba.

A szünet előtt Schwarzer kapus bravúrja kellett ahhoz, hogy maradjon az iksz: a Fulham légiósa Boateng jobb alsóra tartó lövését tolta ki remek vetődéssel.

Szünet után eleinte nem veszélyeztettek érdemben a csapatok, a félidő derekán aztán egy percen belül két ziccert is feljegyezhettünk. Asamoah Gyan ballal durrantott mellé 16 méterről, a másik oldalon pedig a jobbhátvéd, Wilkshire tűnt fel teljesen egyedül a ketrec előtt, de nem tudott túljárni Kingson eszén.

Remekül küzdöttek tíz emberrel is az ausztrálok, Pim Verbeek tanítványai az ellenfélhez hasonlóan a döntő gólért mentek a hajrában. Egyik fél sem járt sikerrel, így maradt az erőfeszítések alapján talán igazságosnak mondható 1-1, amivel Ghána a csoport élére állt, Ausztrália pedig életben maradt.

 

Az utolsó kör rendkívül érdekesnek ígérkezik. A párosítás: Németország – Ghána, Szerbia – Ausztrália.

 

Ghána – Ausztrália 1-1 (A. Gyan 25. – 11-esből ill. Holman 10.)


Forrás: pepsifoci.hu