1-2

Dánia 2-1-re legyőzte Kamerunt a világbajnokság E csoportjának ki-ki meccsén. A skandinávok egy hatalmas védelmi bakinak köszönhetően hamar hátrányba kerültek, a jobb szárnyuk azonban elemében volt: Rommedahl előbb kihagyhatatlan helyzetbe hozta Bendtnert, majd maga is rúgott egy gólt. Az afrikaiak ezzel immár biztos kiesők.

 

Remek első félidőt láthatott a közönség Pretoriában. Mindkét csapat támadólag lépett fel, így több nagy ziccer is akadt a kapuk előtt. Kamerun (tovább a csapat aloldalára itt!) már a 11. percben ünnepelhetett: Kjaer adott el egy labdát saját tizenhatosa előtt, egy passz után Eto’o találta magát hatalmas helyzetben, és be is talált a jobb alsó sarokba.

A gól kicsit megfogta a dánokat, de azért nem kell sok idő a skandinávoknak, hogy magukra találjanak. A 33. percben már össze is jött az egyenlítés egy gyönyörű akció végén: Rommedahl nem először lépett meg a jobb szélen, remek centerezését Bendtner lőtte közelről, bevetődve a jobb alsóba.

A játékrész hajrájában mindkét oldalon született volna még gól: Tomasson az üres kapu helyett a bevetődő Bassongot találta el, másodpercekkel később pedig Eto’o döngette meg a jobb oldali kapufát.

Fordulás után is maradt a nyílt futball. Kameruni lehetőségeket követően Dánia szerzett vezetést, ismét egy jobboldali akció végén. Rommedahl robogott el egy indítással a szélen, csinált egy cselt befelé Makoun mellett, majd ballal remekül tekert a jobb sarokba.

Hátránya tudatában próbált rákapcsolni az afrikai alakulat, Makoun lövése nem sokkal kerülte el a bal felsőt. A felvonás második felére egyre biztosabban állt a lábán védekezésben Dánia, nagyon nehéz dolga volt Kamerunnak, és ha Tomasson belövi hatalmas helyzetét, akár korán el is dőlhetett volna a három pont sorsa. A 78. percben aztán hatalmas esély nyílt Emana előtt az egyenlítésre, a támadó löketét azonban Sörensen hatalmas vetődéssel hárította.

A lefújásig az eredmény már nem változott, így a helyzeteivel jobban sáfárkodó dánok gyűjtötték be a létfontosságú három pontot. Kamerun ezzel a vereségével már biztosan kiesik.

 

Kamerun – Dánia 1-2 (Eto’o 11. ill. Bendtner 33., Rommedahl 60.)

E-csoport állása a 2. forduló után

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Hollandia 2 2 0 0 3-0 6
Japán 2 1 0 1 1-1 3
Dánia 2 1 0 1 2-3 3
Kamerun 2 0 0 2 1-3 0

Forrás: pepsifoci.hu