2-1

A holland válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a vb-n, miután 2-1-re legyőzte Szlovákiát. Az Oranje Arjen Robben góljával szerzett vezeztést, és szinte végig kontrollálta a meccset, majd Sneijder góljával eldöntötte a továbjutás sorsát. A szlovákok párszor ráijesztettek az Oranjéra, és a hajrában szépíteni is tudtak.

Az első percekben hatalmas iramban estek egymásnak a csapatok, az első tíz perc azt sejtette, hogy akár a vb eddigi legélvezetesebb meccse is kisülhet a találkozóból. Az élénk kezdet után azonban egyszer csak visszább vettek a csapatok, amire pedig csak a hollandoknak volt igazán oka: Robben egy lassan a védjegyévé váló egyéni akció után szerzett zseniális gólt nem sokkal a 20. perc előtt.

A szlovákok igyekeztek följebb jönni, de a holland válogatott remekül zárt, ellenfelük nem is tudott helyzetbe kerülni az első 45 percben, míg a túloldalon van Persie hagyott ki kisebb lehetőségeket.

Szünet után holland lehetőségekkel indult a második játékrész, ezek közül Mathijsen öt méteres lövése volt a legnagyobb, de Robben is majdnem rúgott egy hasonló gólt, mint az első félidőben. A 60. perctől a szlovákok kaptak új erőre, gyors egymásutánban Stoch, majd a hatalmas ziccert rontó Vittek is gólt lőhetett volna. A hollandok is jobbnak látták méginkább felpörögni a meccsre, Kuyt próbálkozott ekkor főleg, illetve a csereként beállt Elia cselei okoztak zavart a szlovákoknak.

Vittek még kihagyott egy helyzetet a 78. percben, majd Skrtel reklamált sokáig egy holland szabadrúgásnál, így Kuytnek eggyel kevesebb védővel kellett megbirkóznia, a liverpooli átadását pedig Sneijder váltotta gólra. Záró momentumnak Vittek értékesített egy büntetőt, de összességében a hollandok megérdemelten nyertek 2-1-re, bár volt néhány perc, amikor aggódhattak egy kicsit.

 

Hollandia – Szlovákia 2-1 (Robben 18., Sneijder 83., ill. Vittek 94. – 11-eből)


Forrás: pepsifoci.hu