3-1

Argentína együttese lesz Németország negyeddöntőbeli ellenfele a vb-n, miután 3-1-re legyőzte Mexikó válogatottját. Diego Maradona csapata komoly bírói segédlettel szerzett vezetést, hiszen Tévez jókora lesről fejelt a kapuba, majd Osorio hibája után Higuaín is beköszönt, a fordulás után pedig Tévez második gólja eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Nagy iramban és szikrázó párharcokkal kezdődött a meccs, az első két nagy helyzet Mexikóé volt, előbb Salcido döngette meg a felső lécet Romero asszisztálásával, majd Guardado tüzelt kevéssel a jobb kapufa mellé. Válaszként a túloldalon Messi tesztelte Perezt, majd a mexikóiak kicsit visszább álltak, nehogy túlzottan kinyíljanak hátul.

A 25. percben aztán vezetést szereztek az argentinok. Messi ugratta ki Tévezt, akinek pöccintése visszajött Perezről, Messi kapura emelt, az óriási lesen lévő Tévez pedig a kapuba stukkolt. Rosetti megadta a gólt, ám a mexikóiak visszanézték a stadion kivetítőjén a találatot és lerohanták a bírót.

A játékvezetői hármas óriási dilemmába került, vagy helyben hagyja a gólt, vagy visszavonja azt a videófelvétel alapján, ami viszont szabálytalan és tilos. A gól végül maradt, Mexikó pedig érthetően összezuhant, a 33. percben Osorio vétett hatalmas hibát, ajándék labdáját Higuaín váltotta gólra.

A fordulás után hamar eldöntötte a továbbjutás sorsát az albiceleste, Tévez az 52. percben óriási bombagólt rúgott, ami végleg megpecsételte Mexikó sorsát.

A közép-amerikaiak azonban nem adták fel, óriási akaraterővel gyűrték a visszaálló argentinokat, helyzeteik is voltak, a 71. percben pedig a szépítés is összejött, Torrado labdája után Hernandez rúgott szépségdíjas gólt.

A meccs hajráját nagyon ellazsálták Messiék, beálltak a kapujuk elé, így komolyabb esemény nélkül teltek el az utolsó percek, igaz, Messi a hosszabbításban még letesztelte Perezt, de ezúttal sem tudott gólt lőni. Argentína komoly bírói segédlettel továbbment, és a német válogatottal meccsel a negyeddöntőben.

 

Argentína – Mexikó 3-1 (Tévez 25., 52., Higuaín 33. ill. Hernandez 71.)


Forrás: pepsifoci.hu