4-1

Németország 4-1-re verte Angliát az első vasárnapi vb-nyolcaddöntőn, így Joachim Löw csapata is a legjobb nyolc közé jutott. A németek egy remek gólokat, angol szépítést és egy súlyos bírói hibát hozó első játékrészben 2-1-s előnyt építettek fel, majd a szünet után két nagyszerű kontrával eldöntötték az ősi riválisok csatáját.

20 perc óriási taktikai csatát és valamivel veszélyesebb német támadásokat, majd 10 perc germán örömfocit hozott a talán legjobban várt vb-nyolcaddöntő. Előbb Klose, majd Podolski használta ki remekül az angol védelem kapitális hibáit (az első gól előtt például Neuer kirúgását nézte el Upson), és stabil előnyt épített föl.

Anglia eszmélt, igaz, az említett Upson szépítő fejesgóljához is kellett az ellenfél bekksorának asszisztálása, egy perc múlva aztán 2-2-t mutathatott volna az eredményjelző, ám Lampard felső lécről bepattanó lövését nem ítélte gólnak a végig igen indiszponált Jorge Larrionda

A szünet után megint Lampard és a felső léc játszotta az első főszerepet, ezúttal kifelé pattant a középpályás nagyszerű lövése. A nagyot csattanó löket, majd Lahm hajmeresztő hazaadása (a kitűnően védő Neuer mentett nagyot Defoe elől) felébresztette Németországot, és az erősödő angol nyomásra parádés kontrákkal felelt a Nationalelf!

Thomas Müller a 67., majd a 70. percben is bevette James kapuját, ezzel eldöntötte a mérkőzést, előbb Schweinsteiger, majd Özil volt a kiszolgáló. Az utolsó 20 percben még egyszer Müller, a másik oldalon meg Gerrard veszélyeztetett, de az eredmény nem változott, Németország 4-1-re nyert egy emlékezetes találkozón, amely remek gólokat, bírói bakit és megérdemelt német továbbjutást hozott.

 

Németország – Anglia 4-1 (Klose 20., Podolski 32., Müller 67., 70., ill. Upson 37.)

Forrás: pepsifoci.hu