1-2

Kamerun kezdeményezett többet az első negyedórában, Hollandia azonban úgy is veszélyesebb volt, hogy kevesebbet ért labdához. Van Persie a 19. percben tesztelte először komolyan Hamidout.

 

Az afrikaiak főleg beívelt labdákkal próbálkoztak, a másik oldalon Kuyt lőtt mellé nagy helyzetben a 32. percben. A 36. percben aztán parádés támadás során szereztek vezetést a hollandok, a befejezést van Persie vállalta magára, aki kilőtte a jobb alsót.

A fordulás után talán még az első félideinél is lüktetőbb lett a játék, van Persie az 51. percben megint Hamidouba lőtt egy ziccert, majd Eto’o-t szerelte az utolsó pillanatban Mathijsen egy szóló végén, aztán Makoun lövését védte nagy helyzetben Stekelenburg.

A 65. percben aztán egyenlítettek a kameruniak, van der Vaart kezezett a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Eto’o értékesítette. Ezután is nyílt csata folyt a pályán, az utolsó negyedórára Arjen Robben is pályára lépett, először a vb-n, és ha már ott volt, nagy szerepe volt a holland győztes gólban, hiszen az ő lövése után pattant ki a kapufáról a labda a 83. percben, amit végül Huntelaar rúgott a kapuba. Győezlmükkel a hollandok veretlenül jutottak tovább, a nyolcaddöntőben Szlovákia vár rájuk.


Cameroon v Netherlands

Hiyat | MySpace Video

Kamerun – Hollandia 1-2 (Eto’o 65. – 11-esből ill. van Persie 36., Huntelaar 83.)

 

Hollandia együttese 100%-os teljesítménnyel jutott tovább az E-csoportból, miután 2-1-re legyőzte Kamerunt. Az Oranjében bemutatkozott Arjen Robben is, aki óriási érdemeket szerzett a győztes gól megszerzésében. A csoport másik továbbjutója Japán lett, miután 3-1-re legyőzte Dániát.

E-csoport

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Hollandia 3 3 0 0 5-1 9
Japán 3 2 0 1 4-2 6
Dánia 3 1 0 2 3-6 3
Kamerun 3 0 0 3 2-5 0

Forrás: pepsifoci.hu