0-0

Hatalmas afrikai nyomással és helyzetekkel kezdődött meg a találkozó, Elefántcsontpartnak nem is lehetett más választása, minthogy minél több góllal verje meg szerény, alázatos, de alacsonyabb futball-kategóriát képviselő ellenfelét. A továbbjutáshoz persze ez sem jelenthetett garanciát, ahhoz a portugál-brazil meccsnek is Drogbáék számára kedvezően kellett volna alakulnia.

 

A 14. percig tartotta magát a koreai védelem, ekkor azonban Yaya Touré mesteri irányzékkal bevette a kaput, majd újabb hat perc elteltével Romaric fejjel értékesítette a Drogba kapufáról kivágódó bombáját. Hatalmas fölényben játszott ebben az időszakban Elefántcsontpart, javarészt a félpályán sem tudott átjutni az ázsiai együttes, igaz, így is majdnem gólt szerzett, Yong Jo gyönyörű szabadrúgása alig kerülte el a kaput.

A szünet után alábbhagyott az afrikai lendület, Észak-Korea pedig szórványos kontráival próbált veszélyeztetni, nem sok sikerrel. Egyedül Tae Se próbálkozásai jelentettek gólveszélyt, Drogbáék viszont fele annyi helyzetet sem tudott (akart?) kialakítani, mint az első játékrészben. A végén azért a csereként beállt Kalou még mattolt egyszer, így nagyon sima, 3-0-s sikert aratott Elefántcsontpart, ám a továbbjutásról így is lecsúszott. Igaz, nem ezen a meccsen, hanem az első, Portugália ellenin.

 

Észak-Korea – Elefántcsontpart 0-3 (Y. Touré 14., Romaric 20., Kalou 82.)


Nem hozott eget verő színvonalat, fociünnepet a brazil és a portugál válogatott egymás elleni találkozója – és gólt sem. A 0-0-s döntetlennel mindkét együttes továbblépett, a négyest Dunga fiai nyerték. Elefántcsontpart 3-0-ra megverte Észak-Koreát, ennek ellenére, ahogy várni lehetett, kiesett.

G-csoport

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Brazília 3 2 1 0 5-2 7
Portugália 3 1 2 0 7-0 5
Elefántcsontpart 3 1 1 1 4-3 4
Észak-Korea 3 0 0 3 1-12 0

Forrás: pepsifoci.hu