0-0

Az első félidőben nem a latinos játék dominált, elsősorban egymás rugdosásával foglalkoztak a játékosok. Hét sárga lapot is ki kellett osztania Archundia játékvezetőnek, Dunga pedig egy perccel a szünet előtt elővigyázatosságból lekapta a pályáról Felipe Melót, aki Pepével folytatott rendszeres afférjai miatt a kiállítás szélére került. Persze azért foci is volt: a portugálok kontrákkal operáltak, brazil részről pedig Nilmar járt a legközelebb a gólszerzéshez (a csatár löketét a felső lécre tolta Eduardo).

Fordulás után egy kicsit alábbhagyott az iram és a színvonal is, elvétve veszélyeztették a felek egymás kapuját. A portugálok a 60. percben viszont így is könnyedén gólt szerezhettek volna, ha Lucio rosszul sikerült mentése után Raul Meireles nem Julio Cesart találja el. A lefújás előtti pillanatokban Ramires megpattanó lövése majdnem megtörte a gólcsendet, Eduardo azonban hatalmasat nyújtózva hárított.

A látottak alapján a 0-0 reális eredmény, nem mellesleg pedig mindkét csapatnak tökéletes a továbbjutáshoz.

 

Portugália – Brazília 0-0

 

Nem hozott eget verő színvonalat, fociünnepet a brazil és a portugál válogatott egymás elleni találkozója – és gólt sem. A 0-0-s döntetlennel mindkét együttes továbblépett, a négyest Dunga fiai nyerték. Elefántcsontpart 3-0-ra megverte Észak-Koreát, ennek ellenére, ahogy várni lehetett, kiesett.

G-csoport

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Brazília 3 2 1 0 5-2 7
Portugália 3 1 2 0 7-0 5
Elefántcsontpart 3 1 1 1 4-3 4
Észak-Korea 3 0 0 3 1-12 0


Forrás: pepsifoci.hu