Olaszország lesz a spanyolok ellenfele az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében, miután 2-1-es győzelmet aratott az előzetesen talán esélyesebbnek tartott Németország felett. A németek a két félidő első perceiben játszottak csupán veszélyesen,

és mivel a másik oldalon Mario Balotelli fejjel és egy iszonyatos erejű lövéssel is betalált, Özil büntetőjével a hajrában csak szépíteni tudtak. Az olaszok sikere a látottak alapján teljesen megérdemelt.

 

A németek kezdtek jobban, az első negyedóra egyértelműen az övék volt. A legnagyobb lehetőség egy szögletet követően alakult ki: Hummels sodorta a labdát a kapu felé, Buffon lábai között átment a játékszer, a gólvonalon ácsorgó Pirlo viszont menteni tudott. 15 perc után kijjebb jöttek az olaszok, és két mérsékelten veszélyes lövés után meg is szerezték a vezetést. Cassano fordult le Hummelsről, beadását Balotelli fejelte be 6 méterről Badstuber mögül kibújva. (Videó itt!) Ezután kicsit leült a meccs, kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán, majd egy hibából növelte az előnyét Olaszország. Lahm számolta el magát nagyon csúnyán egy előrevágott labdánál, Balotelli kilépett, és 17 méterről iszonyatos erővel bombázott a bal felsőbe.

Nagy elánnal kezdték a második felvonást (is) a németek, Lahm szinte azonnal nagy helyzetbe került, de 15 méterről nem találta el a kaput. A nyomás csak kis ideig tartott, az olaszok összekapták magukat, és magabiztosan őrizték előnyüket. Sőt ha Marchisio a Diamantitól visszakapott labda után vagy Badstuber elcsúszását követően jobban céloz, akár minden eldőlhetett volna. A hajrában még több ígéretes kontralehetőséget is elpocsékoltak Cesare Prandelli tanítványai, de ez is belefért.

Bár Özil a 92. percben tizenegyesből szépített (Videó itt!), Olaszország – a látottak alapján teljesen megérdemelten – 2-1-re győzött, vasárnap pedig az Európa-bajnoki címért csatázhat a címvédő spanyolokkal Kijevben.

Németország – Olaszország 1-2 (Özil 92. – 11-esből ill. Balotelli 20., 36.)

 

{module forrás: pepsifoci|none}