Németország-PortugáliaSzoros mérkőzésen nyerte az Európa-bajnokság B csoportjának második meccsét a német válogatott Portugália ellen. Pepe és Nani révén a portugálok kétszer is a kapufát találták el, míg Mario Gomez a 73. percben a kapuba fejelt.

Bár a hajrában a portugál válogatott több veszélyes lehetőséget is kidolgozott, ezek kimaradtak, így a németek nyerték 1-0-ra a jellemzően hatalmas küzdést hozó találkozót.

 

Bár az iram meglehetősen nagy volt, nem alakult ki olyan folyamatos játék a német-portugál találkozón, mint az Európa-bajnokság eddigi mérkőzésein. Eleinte a németek veszélyeztettek többet, elsősorban Podolski révén, aki távoli lövésekkel riogatott. A játékrész legnagyobb lehetősége közvetlenül a szünet előtt adódott, Pepe egy szögletet követően a kapufára belsőzött, bár néhány luzitán játékos gólt reklamált elsőre, de nem volt bent a labda. Szünet után is megmaradt a nagy küzdelem, igazán egyik csapat sem kerekedett a másik fölé, bár talán inkább a németek irányítottak. A második félidő első nagyobb helyzete ugyanakkor Cristiano Ronaldo előtt adódott, de Boateng önfeláldozóan mentett előle. A 73. percben, a már cserére szánt Mario Gomez érte el a meccs egyetlen találatát: Khedira előreívelését bólintotta a kapuba. A hátralevő időben nagyon beleerősítettek a portugálok, Nani révén egy újabb kapufát, illetve a cserecsatár Valera révén egy hatalmas helyzetet is a magukénak tudhattak, de utóbbi esetben Neuer védett. A német válogatott így 1-0-s győzelmet aratott a találkozón.

Németország – Portugália 1-0 (Gomez 73.)

 

{module forrás: pepsifoci|none}