Meglepetéssel ért véget a Hollandia-Dánia találkozó, az Európa-bajnokság B csoportjának első meccsén. Bár a narancsmezes válogatott rengeteget támadást vezetett a mérkőzésen, sztárcsatáraik azonban nagyon sok helyzetet hagytak ki.

A dánok ritkán jutottak el ellenfelük kapujáig, ám a 24. percben Krohn-Dehli egy egyéni akciót követően a hálóba lőtt, így a dánok nyertek, a hollandok Robben révén csak kapufáig jutottak.

 

Az első negyedórában szinte ki sem tudott jönni a tizenhatosa előteréből a dán együttes, a hollandok egyre-másra vezették az akciókat. A van Persie-Robben-Affelay támadótrió elemében volt, sok támadás és lövés fűződött a nevükhöz már a legelején is. Néha csak centiket tévedtek, néha Andersen kapus védett jól. A 24. percben szinte az első veszélyes támadást vezethették a dánok, balról Krohn-Dehli kapta a labdát, aki egy váratlan húzással a teljes narancsmezes védelmet becsapta, majd Stekelenburg lábai között a kapuba lőtt (1-0). A gól a dánoknak tett jót, a hollandok veszítettek a lendületükből, kevesebb lehetőségük volt a félidő második felében. Igaz, akkor jártak a legközelebb a gólhoz: Andersen hibája után Robben a kapufát találta el. Fordulás után újra nagy nyomással kezdtek az egyébként összességében végig nagy fölényben játszó hollandok, van Persie egy perc alatt kétszer is helyzetbe került, de egyszer élete legpechesebb megoldását választotta, másodszor védett a kapus. A legnagyobb holland helyzet a 75. percben a csereként bejött Huntelaar előtt adódott, aki csak Andersennel állt szemben, de újra a kapus döntött jól. A dánok tulajdonképpen egy helyzetükből verték meg a nagy fölényben futballozó hollandokat, akik nem tudtak élni lehetőségeikkel.

Hollandia – Dánia 0-1 (Krohn-Dehli 24.) Minden fontos mozzanat itt!

 

{module forrás: pepsifoci|none}