Lényegesen nagyobb tempóban futballozott az orosz válogatott a csehek elleni mérkőzésen, az Európa-bajnokság nyitónapjának második találkozóján. Az Arsavin vezényelte orosz csapatban Dzagoev duplázott, Sirokov és Pavlyuchenko is betalált, a túloldalon Pilar volt eredményes. Az oroszok 4-1-re verték ellenfelüket.

 

Cseh támadásokkal kezdődött a találkozó, Rosickýék megpróbáltak nagyobb iramban futballozni, mint ellenfelük. Ez csak az első 10 percben sikerült, az oroszok elkezdték átvenni az irányítást, villámgyors húzásokkal könnyen Čech kapuja elé értek. A 15. percben egy a kapufáról kipattanó labdát Dzagoev vágott a hálóba, majd Arsavin álompasszát Sirokov értékesítette. A csehek nem tudtak odaférni az orosz kapu előterébe, az orosz ellencsapásokban viszont mindig ott volt a veszély, Arsavin nagyon elemében volt.

Szünet után más felfogásban jöttek ki a csehek, Pilařnak sikerült is a szépítés. Ettől függetlenül továbbra is az oroszok voltak veszélyesebbek, Kerzsakov egymaga lőhetett volna hármat. Rosický lövését megfogta Malofeev kapus, négy perccel később pedig Dzagoev újabb találatával eldőlt a meccs. Pavlyuchenko 82. percben elért bombagólja már csak a hab volt az orosz tortán, a Szbornaja megérdemelt győzelmet aratott a tempót végül kevésbé bíró csehek ellen.

Oroszország – Csehország 4-1 (Dzagoev 15., 79., Sirokov 24., Pavlyuchenko 82., ill. Pilař 52.)

 

{module forrás: pepsifoci|none}