0-0

11-esekkel: 5-3

Túl vagyunk a 2010-es világbajnokság első büntetőpárbaján. Paraguay és Japán 120 percen át szenvedett egymás ellen, a látottak alapján reális 0-0 után pedig jöhetett az orosz rulett. A tizenegyeseknél a paraguayiak nem hibáztak, így, mivel Komano a felső lécet találta telibe, ők jutottak a legjobb nyolc közé 5-3-mal.

Tapogatózó játékkal kezdődött a meccs, néhány japán lövés jelentett némi veszélyt a kapura. Az első paraguayi lehetőség Lucas Barrios nevéhez fűződött: a Dortmund csatára egy szép cselt követően lőtt Kawashima kapusba. Santa Cruz egy szöglet után elé csorgót püfölt nem sokkal a kapu mellé, a két helyzet között pedig Matsui suhintott a felső lécre jó 25 méterről.

Fordulás után sem változott érdemben a játék képe, nem sorjáztak a ziccerek a kapuk előtt. Riveros fejesét Kawashima kapta le a levegőből, a másik oldalon pedig Tanaka bólintott Santa Cruzzal koprodukcióban a bal felső mellé-fölé. Érezhető volt az egész 90 perc alatt, hogy elsősorban egymás hibáira várnak a csapatok, csak annyit kockáztatnak, amennyi nem megy a biztonságos védekezés rovására. Ennek nem lehetett más a vége, mint egy 0-0, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadást Paraguay kezdte veszélyesebben: előbb Valdez előtt mentett egy védő és a kapus közös erővel, majd a csereként beállt Barreto húzta a labdát egy kavarodás végén a kapu fölé. A második 15 perc még az addigiaknál is visszafogottabb futballt hozott, így büntetőkkel dőlt el a továbbjutás sorsa.

A paraguayiak igen higgadtak maradtak, japán részről viszont Komano szétlőtte a felső lécet, így a dél-amerikaiak jutottak 5-3-mal a legjobb nyolc közé.

 

Paraguay – Japán 0-0 – 11-esekkel: 5-3


Forrás: pepsifoci.hu