1-0

Spanyolország jutott utolsóként a legjobb nyolc közé a világbajnokságon, az ibériai rangadón Portugáliát verték 1-0-ra. David Villa döntötte el a meccset a 63. percben, a portugáloknak a vezető és győztes gól után szinte semmilyen komolyabb próbálkozása nem volt az egyenlítésre, Ricardo Costát pedig ki is szórta a játékvezető a meccs végén.

A spanyol válogatott szinte nekiugrott a portugáloknak az első percekben, főleg Villa tesztelte többször is Eduardo kapust, de a vb egyik legmagabiztosabb kapuvédője biztosan állta a kísérleteket. Idővel a portugál válogatott is előmerészkedett, sőt, az ő próbálkozásaikban még több is volt a veszély, az egy szem ékként elől garázdálkodó Hugo Almeida megmozdulásai után alakult ki több rázós szituáció is.

A második félidő is egy Hugo Almeida vezette akcióval indult, a Puyolról mellé vágódó labda jelentette a meccs addigi legnagyobb helyzetét. Del Bosque mester majd 60 perc elteltével lekapta a pályáról Fernando Torrest, ami egy jeladást jelentett a spanyolok számára, innentől magasabb fordulatszámra kapcsoltak.

Előbb a csereként bejött Llorente hagyott ki egy hatalmas ziccert, majd a 63. percben a leshatáron tanyázó David Villa helyezte a léc alá a bravúrral védő Eduardóról kipattanó labdát közelről, így az Eb-gólkirály lőtte az első gólt Portugáliának a vébén!

Érdekesség, hogy a portugálok is cseréltek ugyanekkor, az egyik legjobbjukat, Almeidát váltotta a később semmit sem mutató Danny.

Sergio Ramos el is dönthette volna a találkozót egyből, lövése után azonban ismét csak Eduardo volt a végállomás. Kettős cserével próbálkoztak a luzitánok, de nem sok sikerrel, továbbra is a spanyolok uralták a meccset. Llorente fejelhetett volna még egy gólt, a spanyol kapu előtt pedig Costa Capdevilla eleni szabálytalansága okozta a legnagyobb izgalmat, mely után a portugált kiállította a bíró.

A csak vergődő Cristiano Ronaldóval rohamozó Portugáliának végül szinte semmilyen sansza nem volt az egyenlítésre, a spanyol válogatott pedig 1-0-s megérdemelt győzelmet aratott.

Spanyolország – Portugália 1-0 (D. Villa 63.)


Forrás: pepsifoci.hu