0-0

Az első negyedóra paraguayi fölénnyel, de helyzet nélkül telt, a 19. percben aztán a nagy lövőkedvű Caniza lökete kerülte el kevéssel a bal felsőt. A dél-amerikaiak a folytatásban is főleg távolról próbálkoztak, ebben is Caniza járt az élen, aki nagyon jól játszott és bátran próbálkozott lövéssel, más kérdés, hogy nem nagyon találta el a kaput. Santa Cruznak aztán sikerült eltalálnia a kaput is, de az ő próbálkozását Paston védte.

A fordulás után is a paraguayiak irányítottak, bár Elliott révén az első lehetőség a kiwiké volt, a labda alig kerülte el a jobb felsőt. A 63. percben Pastonnak kellett óriásit védenie Riveros fejesénél. Bő tíz perc múlva Benitez lövésénél is nagyot védett az új-zélandi kapus, aki az ismételni próbáló Barrios lábáról is leütötte a labdát. A hajrában tovább gyötörte Új-Zélandot a dél-amerikai csapat, de csak nem akart összejönni a gól, mint ahogy a nagyot küzdő kiwiknek sem, így maradt a 0-0, amivel Paraguay továbbjutott, az új-zélandiak pedig kiestek, de nincs okuk a szégyenkezésre.

 

Paraguay – Új-Zéland 0-0

 

Az olasz válogatott hatalmas meglepetésre, őrületes hajrá után 3-2-es vereséget szenvedett Szlovákia ellen a vb F csoportjának harmadik körében, így a négyes utolsó helyezettjeként búcsúzott. Paraguay és Új-Zéland 0-0-s döntetlent játszott, így a dél-amerikaiak nyerték a kvartettet északi szomszédainkat megelőzve.

F-csoport

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Paraguay 3 1 2 0 3-1 5
Szlovákia 3 1 1 1 4-4 4
Új-Zéland 3 0 3 0 2-2 3
Olaszország 3 0 2 1 4-5 2

Forrás: pepsifoci.hu