2-0

A spanyol válogatott David Villa két góljával 2-0-ra legyőzte Hondurast a H-csoport hétfő esti meccsén. Az Európa-bajnok végig nagy fölényben játszott, rengeteg gólhelyzetet kialakított, ám ezek nagy részét kihagyta, sőt, Villa még egy büntetőt is lehibázott a második félidőben.

Ahogy várni lehetett, a spanyolok rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést és berendezkedtek a hondurasi térfélen. Kisvártatva a helyzetek is megérkeztek, Villa már a 7. percben megdöngette a felső lécet, tíz perc múlva pedig már gólnak örülhetett, miután egy szenzációs alakítás után kilőtte a bal felsőt.

A vezetés megszerzését követően gyakorlatilag futószalagon gyártották a helyzeteket a spanyolok, de mindet kihagyták, főleg Ramos és Torres járt az élen a lehetőségek elpuskázásában.

A fordulás után nem kellett olyan sok idő az újabb gólhoz, mint az elején, Villa 16 méteres megpattanó lövése vágódott a léc alá az 51. percben. Egy perc múlva Ramos lőtt centikkel a bal alsó mellé.

A 62. percben aztán Villa előtt adódott ismét lehetőség, hogy meglője a mesterhármasát, de büntetőből a bal sarok mellé célzott. A 66. percben az alighogy beálló Fabregas lőhetett volna gólt második érintéséből, de a gólvonalról kirúgták lövését.

A hajrában nagyot védekeztek a hondurasiak, mondhatni megátkozták Villát, aki elől előbb Figueroa fejjel, majd Mendoza becsúszva mentett óriási gólhelyzetben. A spanyolok végül magabiztosan nyertek, de a játék képe alapján sokkal nagyobb különbségel is felülmúlhatták volna a közép-amerikai vb-törpét.

Spanyolország – Honduras 2-0 (D. Villa 17., 51.)

 

Forrás: pepsifoci.hu