Az Ukrajna-Franciaország mérkőzést az 5. percben vihar miatt félbe kellett szakítani, és bő egy órával kellett elhalasztani, „köszönhetően” a sűrű villámlásnak. A találkozó végül a francia válogatottnak tartogatott több örömöt, gólnélküli első félidőt követően a francia együttes két gyors gólt ért el a szünet után, ezzel 2-0-ra győzött.

 

5 perce sem folyt a játék, a bíró máris az öltözőbe parancsolta a csapatokat, hatalmas, özönvízszerű eső zúdult a pályára, és heves villámlások dörögtek az égen. Egy órával később végül folytatódhatott a meccs, amelyet a franciák kezdtek élénkebben. Pjatovnak többször is védenie kellett, Ribéry, Ménez és Cabaye is tesztelte a hálóőrt, aki Mexès fejesénél mentett a legnagyobbat.

A második félidőben gyorsan eldöntötte a három pont sorsát a francia válogatott, az 53. percben Benzema ugratta ki Ménezt, aki egy cselt követően a bal alsóba lőtt. Három perccel később érkezett Cabaye, és ő is a bal alsót választotta a tizenhatoson belülről. Cabaye nem sokkal később egy kapufát is elkönyvelhetett magának, az ukránokban viszont nem volt erő arra sem, hogy akár csak a játék menetén fordítsanak, így a franciák 2-0-ra győztek.

 

Ukrajna – Franciaország 0-2 (Ménez 53., Cabaye 56.)

 

{module forrás: pepsifoci|none}